Публикации

Показват се публикации от декември, 2010

Лудвиг Ван Бетховен

Изображение
В годините си на растеж, младият Бетховен се справял ужасно зле с цигулката и често бил толкова зает да работи върху собствените си композиции, че отказвал да се упражнява. Освен любовта му към композирането, учителите му смятали, че е безнадежден случай в създаването на музика, и че никога няма да  успее нито с цигулката, нито с композирането. Бетовен обаче продължил и създал едни от най-обичаните симфонии на всички времена - пет от които, когато вече е абсолютно глух. ОЩЕ УСПЕШНИ ИСТОРИИ ТУК>>>

Една Най-Обикновена Коледна История

Изображение
Моята история започва на 10-ти Март, 1981г. Този ден наистина промени целия ми живот. Беше ден, който никога няма да забравя. Претърпях самолетна катастрофа. Озовах се в болницата абсолютно парализиран. Гръбначният ми стълб беше натрошен, бях счупил първи и втори шиен прешлен, рефлексът ми за гълтане  бе разрушен, не можех да ям или да пия, диафрагмата ми бе разрушена, не можех да дишам. Единственото, което можех да правя, бе да мигам с очи. Докторите, разбира се, казаха че ще бъда зеленчук до края на живота си. Всичко, което можех, бе да мигам с очите си.. Това е картината, която ми изрисуваха, но нямаше значение какво мислеха те. Най-важното беше, че мислех. Изрисувах се в умът си отново, като нормален човек, който излиза от болницата - вървейки.

Дж. К. Роулинг

Изображение
Роулинг може и да се къпе в успехите на Хари Потър днес, но преди да публикува сериите от романа си, тя била почти без едно пени в джоба си, крайно депресирана, разведена, опитваща се да отгледа сама детето си, докато ходи на училище и пише роман. Роулинг преминава от зависимост към социални помощи за да  оцелее, до това да се превърне в една от най-богатите жени, в рамките само на пет години, благодарение на усилената си работа и решителност. ОЩЕ УСПЕШНИ ИСТОРИИ ТУК>>>

Майкъл Джордан

Изображение
Повечето хора няма да повярват, че този човек, който е често възхваляван, като един от най-добрите баскетболисти на всички времена, в действителност е бил изхвърлен от баскетболния отбор в гимназията. За щастие, Джордан не оставил този провал да го спре да играе играта, казвайки: “Пропуснах повече от 9 ,000 хвърляния в кариерата си. Загубих почти 300 игри. Получих 26 възможности да хвърля печелившата топка, и пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. Точно заради това успях.” ОЩЕ УСПЕШНИ ИСТОРИИ ТУК>>>

"Как да я свършите"

Изображение
" Да я свърша ” е южняшки израз,  популяризиран от комедианта Лари Кабеларката. Както и очаквате,  това значи да завършите някакво действие,  да свършите работата. Ето един въпрос,  който може би бихте желали да си задавате често през 2011: Какво правя с 24-те си часа?

Колко ви остават?

Изображение
Средностатистическият човек ще изживее около осем от тях през целия си живот. Вероятно дори не сте обърнали внимание на първата двойка. Следващата започва след шест дни. За вас коя се пада да бъде? За какво говоря?

Премахване на негативните мисли

Изображение
Премахване на негативните мисли - откъс от "Подсъзнанието може всичко - за деца от 3 до 12 години" - Премахване на негативните мисли   Негативните мисли - плевели в градината ни Лесен начин да обясним на децата как да премахват негативните мисли е като сравним съзнанието си с градина. Тази аналогия е лесна за разбиране и насърчава децата да бъдат старателни градинари.

Победителят не е този, който никога не се проваля, а този, който никога не се отказва!

Когато Томас Едисон открил електрическата крушка, той направил над 2000 експеримента преди да я накара да проработи. Млад репортер го запитал как се е почувствал, след като се е провалил толкова пъти. Той отговорил: “Не съм се провалил дори веднъж. Открих електрическата крушка. Просто се оказа, че това било процес в 2000 стъпки.”
Изображение
Голямата Тайна на Живота е.. "Законът на Привличането" Магнитът Този Закон е много прост и Работи в  3  стъпки ! Първа  Стъпка :ВИЕ Пожелайте си нещо! Втора Стъпка :ВСЕЛЕНАТА Вселената създава начин да ви го поднесе! Трета Стъпка :ВИЕ Започнете да си се представяте в ума си така, сякаш вече имате това, което сте си пожелали и повярвайте  с цялото си сърце, че вече го имате!

ЕЛИНОР РУЗВЕЛТ

Изображение
Анна Елинор Рузвелт (11-ти Октомври, 1884 - 7-ми Ноември, 1962) Първа Дама на САЩ от 1933 до 1945г. Тя подкрепя политиката Нова Спогодба на съпруга си Франклин Делано Рузвелт, и се превръща в защитник на гражданските права. След смъртта на съпруга си през 1945г., Рузвелт продължава да бъде международен автор, оратор, политик и активист за коалиция Нова Спогодба. Тя работи за повишаването на статуса на работещите жени, въпреки че се противопоставя на Добавката за Равни Права, вярвайки че това би се отразило неблагоприятно на жените.