Победителят не е този, който никога не се проваля, а този, който никога не се отказва!

Когато Томас Едисон открил електрическата крушка, той направил над 2000 експеримента преди да я накара да проработи. Млад репортер го запитал как се е почувствал, след като се е провалил толкова пъти. Той отговорил: “Не съм се провалил дори веднъж. Открих електрическата крушка. Просто се оказа, че това било процес в 2000 стъпки.”

Уилма Рудолф е 20-то от 22 деца. Родена преждевременно - оцеляването й било под съмнение. Когато е на 4 години се инфектира с двойна пневмония и скарлатина, което я оставя с парализиран ляв крак. На 9 годишна възраст тя маха металната шина от крака си, на която е разчитала и започва да върви без нея. Докато навършва 13, тя е развила ритмична походка, която докторите нарекли “чудо”. Същата година тя решава да стане бегач. Явява се на състезание и финишира последна. В следващите няколко години финишира последна на всяко състезание, на което се явява. Всеки й казвал да се откаже, но тя продължила да бяга. Един ден действително спечелила едно състезание. А после и друго. От този момент нататък, тя спечелила всяко състезание, на което се явила. В крайна сметка това малко момиченце, за което се смятало, че никога повече няма да проходи, стигнало до там, че спечелило Три Олимпийски Златни Медала.

През 1962, четирима нервни млади музиканта, се явяват на първото си прослушване пред представителите на звукозаписна Компания Декка. Представителите не били впечатлени. Докато отхвърляли тази група музиканти, единият представител казал: “Не ни харесва звукът им. Китарните групи вече си отиват.”
Тази група се наричала Бийтълс.

През 1944, Еммелин Снийвли, директор на Blue Book Modelling Agency казва на модела Норма Джийн Бейкър: “По-добре научи секретарската работа или се омъжи.”
Тя продължила и се превърнала в Мерилин Монро.

През 1954, Джими Дени, мениджър на Grand Ople Opry, уволнява един певец след изпълнението му. Казал му: “Не отиваш никъде....синко. Трябва да се върнеш пак да караш камиони.”
Той продължил, за да се превърне в най-популярният певец в Америка, носещ името Елвис Пресли.

Когато Александър Греъм Бел изобретил телефона през 1876 год., това не го затрупало с обаждания от потенциални поддръжници. След като направил демонстрационно обаждане, Президентът Рудърфорд Хейс казал: “ Това е удивително изобретение, но кой изобщо някога би искал да използва някое от тези?”

През 40-те, друг млад изобретатол на име Честър Карлсон представил идеята си пред 20 корпорации, включително някои от най-големите в страната. Всички го отхвърлили. През 1947 - след седем дълги години на охвърляне! - той най-сетне намерил една мъничка компания в Рочестър, Ню Йорк, Компания Халоид, която да закупи правата над изобретението му - електростатичен процес за копиране на хартия.
Хелоид се превърнала в това, което днес познаваме под името Xerox Corporation.

Поуката:
Характерът не може да бъде развит тихо и спокойно. Само чрез опитване и страдание, душата може да постигне сила, ясна визия, вдъхновена амбиция и успех. Повишавате силата, опита и увереността си в себе си, с всяко преживяване, при което наистина спирате и заставате лице в лице със страха.... Трябва да направите нещото, което не можете да направите. И помнете, най-добрата стомана, минава през най-горещата пещ.

Победителят не е този, който никога не се проваля, а този, който никога не се отказва!

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС