"Готови Ли Сте За Любов?" Незнаен Автор

Добрата връзка не е игра, която да изиграете или его-пътуване, на което да се отправите. Тя е любов...и двама души. Да обичаме някого, може да ни донесе най-голямата радост, която можем да си представим, и да ни нарани повече, отколкото ни се вярва. Ако не ви боли истински, когато човека до вас направи нещо, което ви е разочаровало, но ви боли истински, когато този човек изпитва болка и тъга, тогава вие знаете, че истински обичате този човек.

Да обичате някого означава, че трябва да бъдете готови да изживеете болките в сърцето и щастието, по едно и също време. Това е наградата и това е риска. Никога няма да разберем какво е да обичаш и да бъдеш обичан, освен ако не притежаваме волята да го изживеем.

Да споделяш любов навярно е най-стойностното и изпълнено със смисъл изживяване, което човек може да има. И има разлика между това да си влюбен в някого и да обичаш някого. Това е разликата между любовта, която е непостоянна, дива и краткотрайна, и тази, която е нежна и страстна, хранителна и дълготрайна. Първата е лесна. Втората, тази която има истинско значение за всички нас, изисква работа - защото се отнася за поддържане на взаимоотношения.

Изискват се усилия, за да обичаш някого. Трябва да бъдем способни да комуникираме един с друг. Никой не може да прочете мислите на другия. Винаги смятаме, че партньора ни знае какво мислим и чувстваме. Може би понякога е възможно да предскажем или да почувстваме мислите на другия, но това никога не е съвършено и отнема време да бъде развито.

Да получиш шанса да обичаш и да бъдеш обичан от някого, е благословия. Уважавайте го за това, което е, а не за това, което вие искате да бъде. Всеки е красив и специален по свой собствен специален начин. Никой не е съвършен. Именно истинската любов е нещото, което затваря празнината на несъвършенството, за да оформи една нежна повърхност на приемственост един към друг. Истинската любов вижда и приема човека, заради това, което е. И пак истинската любов е тази, която кара човек да се промени към по-добро.

Силата на истинската любов върху човека, е невъзможно да бъде отречена.

Връзката също така се нуждае и от целеотдаденост. Какво изобщо е любовта без целеотдадеността един към друг? Това е като принципите и ценностите. Всеки ги притежава, но те имат значение само дотолкова, доколкото имаме волята да ги защитим.

Същото се отнася и за целеотдадеността към връзките и човека, когото обичаме.

"Любовта е като антична ваза. Трудна за откриване, трудна за получаване, но лесна за счупване."

Всеки ден, навсякъде, се влюбват хора...но колко от тези връзки са самопожертвователна любов, а не просто връзки, формирани само заради интензивното чувство за влюбване? Имам стотици приятели, които казват вълшебните думички "Обичам те"...но често истината е че казват - "ВЛЮБЕН съм в теб". Има разлика между това да бъдете влюбени в някого и да обичате някого. Когато човек казва, че е влюбен във вас, това означава, че той/тя ви харесва за това, което сте в момента, и се е влюбил във вас, заради настоящото ви "аз".

Този вид любов е временен и продължава само дотолкова, доколкото продължава и приказката. Когато добрата фея дойде в полунощ, за да ни върне обратно към реалността, ние виждаме болките в сърцето от такава връзка...в която двамата бяха само ВЛЮБЕНИ един в друг.

Но ако човек казва, че ви обича, той/тя има предвид, че ви обича безусловно, заради човека, който сте сега, който сте бил в миналото, и който е възможно да бъдете в бъдещето. Когато той/тя казва, че ви обича и наистина го мисли, трябва да се запитате дали и вие също го обичате или сте влюбени в идеята да бъдете влюбени. Много е трудно да видим разликата, посредством логичното мислене. Оставете сърцето си да ви води. Бъдете благословени във вашето пътешествие в търсене на половинката ви.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС