Толкова Високи, Колкото Вие Искате Да Бъдете

Когато било на 2 годишна възраст, това осиновено дете на двама колежански професори, изведнъж и най-неочаквано спряло да расте, и здравето му започнало да се влошава. Екип от доктори му дали не повече от шест месеца живот, след като му поставили диагноза, че страда от рядка болест, която населява храносмилателната система и питателността в храната. Интравенозни захранвания от витамини и добавки, му позволили да възвърне силата си, но ръстът му бил блокиран завинаги.
Прикован към болничното легло за дълъг период от време, до 9 годишна възраст, той тихичко чертаел отмъщението си за хлапетата, които му се подигравали и го наричали 'фъстък'.




Много години по-късно той си спомня, че подсъзнателно 'цялото това преживяване го е накарало да иска да успее в нещо атлетично.' Понякога сестра му, Сюзан, ходела да се пързаля с ледени кънки на местната пързалка, а той ходел да гледа. Стоял той там, издънката, недорасналото хлапе, с хранителна тръба прекарана през носа му, чак до стамаха. Когато не я използва, единият край на тръбата се залепва зад ухото му.
Един ден, гледайки как сестра му се върти по леда, се обърнал към родителите си и им казал, 'Знаете ли, мисля че бих искал да опитам пързаляне с ледени кънки.' Говорим за двама възрастни, гледащи своето животозастрашено дете, с блясък в очите отвъд разумната мисъл!'


Е, опитал и страшно му харесало, и се впуснал в това със страст. Ето нещо забавно, в което е можел да изпъкне, и в което височината и теглото не били важни.
По време на медицинския му преглед следващата година, докторите разтърсени открили, че той всъщност е започнал да расте отново. Било твърде късно за него да достигне нормална височина, но нито за него, нито за семейството му имало някакво значение. Той се възстановявал и успявал. Той повярвал в мечтата си, въпреки че нямал кой знае какво друго, с което да се захване.
Повече никое от децата не му се подиграло през този ден. Вместо това, всички го приветствали и бързали да му вземат автограф. Той тъкмо бил приключил поредното зашеметяващо представяне в света на професионалното фигурно пързаляне, с дълга серия от тройни скокове, сложни маневри и атлетични движения, завършена със състезателен преден флип, който го спира на инчове от публиката. Въпреки че сега е пенсиониран от професионалното пързаляне, той продължава да бъде треньор, ментор и коментатор, почитан от всички в зимните спортове.

На 5 фута и 3 инча, и 115 паунда от чиста мускулна маса и наелектрезираща енергия, бившият Олимпийски Шампион - Златния Медалист по фигурно пързаляне Скот Хамилтън, стои толкова високо и толкова гордо, колкото стои и всеки победител.

Ръстът на Скот не е ограничил неговата вяра и достижение. Не оставяйте съмненията и критиките да ограничат вашата вяра. Това не означава, че ще успеете почти във всяка продажба или ще бъдете повишени за рекордно време. Скот Хамилтън със сигурност не е успял във всеки троен аксел, който е пробвал, особено по време на началната учебна фаза. Успехът в развитието на всяко умение, изисква опорна вяра във вашата способност, която никога не бива да бъде оставена да се разколебае.
Можете да стоите високо и изправени, без значение колко сте малки!


Scott Hamilton

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС