Още Нови Техники - "Замразена Рамка" и "Нагласово Дишане" - Най-Новото от Сърдечните Науки


Знаехте ли, че
човешкото сърце е органът, който генерира най-силното електромагнитно поле, в сравнение с всеки друг орган в човешкото тяло? Всъщност, електромагнитното поле на вашето сърце, може да бъде измерено на повече от метър от тялото ви. Още повече, това енергийно поле, се мени в зависимост от вашите емоции. Едно нещо, което трябва да знаете за електромагнитното поле, е че всеки орган и клетка във вашето тяло, генерират енергийно поле.

И тъй като сърцето генерира най-силното електромагнитно поле, информацията складирана в неговото електромагнетично поле, влияе върху всеки орган и клетка във вашето тяло. Възможно ли е това да е причината, поради която сърцето е първия орган, който започва да функционира в зародиша? Освен че генерира най-силното електромагнитно поле, сърцето има и свой собствен интелект, което е причината и напредналите неврокардиолози да го наричат "сърдечния мозък" или "петия мозък".

*Бележка - Четирите мозъка в главата - Влечугов комплекс, Бозайников аспект, Фронтална част на мозъка и Префронтални лобове (кортекс). И петият в гърдите - сърцето!

Емоционалният Свят

Ежедневният ни живот се диктува от емоциите, много повече, отколкото може би виждаме или възприемаме. Ние жадуваме за чувството, защото именно изживяванията на емоции дават смисъл на живота. Емоциите трансформират нашия свят от обективен, концептуален факт, в ярко, живо, дишащо изживяване.

Понякога емоциите могат да бъдат много болезнени. Емоционалните проблеми са измежду най-трудните за преодоляване, особено ако са продължителни или травматични.


През лещата на сърцето, можем да започнем да разбираме, че емоциите не са просто реакции, и, най-важното, че ние наистина имаме способността да избираме емоционалното си състояние, а не да бъдем жертви на чувствата си. Става очевидно, че някои от емоциите, които изживяваме, ни обновяват и добавят текстура и качество към нашия живот, докато други могат да ни изтощят и да ограбят виталността и насладата ни.

Вътрешната Прогноза за Времето


Емоциите в горния ляв квадрант са тези, които са изтощаващи и съдържат много енергия, асоциирана с тях.

Долният ляв квадрант изобразява емоциите, които са по-малко енергизирани, но често са много изтощителни.

В долният десен квадрант са емоциите, които не съдържат задължително много енергия в тях, но са много обновяващи.

В горният десен квадрант съдържа емоциите, които са регенеративни и изпълнени с енергия.

Да живееш живота си в десния квадрант е много по-приятно, здравословно и продуктивно, отколкото в левия. Попитайте се, колко често живея емоционално в левия квадрант, в сравнение с десния? Какъв шаблон виждате в начина, по който изживявате емоциите си, когато погледнете Вътрешната си Прогноза за Времето?

Интуиция

Понякога изпитваме вътрешно знание, чувство на яснота, което просто ни се струва правилно. Често това е едно деликатно, тихо или леко чувство, което предлага директно възприятие. Може да включва отговори, които понякога изглежда сякаш идват от нищото, или много осезаемо чувство, за това, което трябва или не трябва да направите. В основата си, това е нещото, което много хора наричат "Интуиция".

Практикувайки по няколко минути на ден увеличаването на сърдечната си кохеренция, може да ви помогне да имате повече интуиция във важни моменти на избор, и да избирате действията и реакциите си, вместо да отговаряте механично по същите стари стресопроизвеждащи нагласови шаблони.

Техниката "Замразена Рамка"

Техниката "Замразена Рамка" може да ви помогне да получите повече достъп до сърдечното ви интуитивно напътствие. Това е една универсална техника за спирането на енергийните източвания при умственото и емоционално преработване на проблема, след което и получаването на яснота или прозрение от сърдечното интуитивно напътствие, отнасяйки се с един по-ефективен подход. Техниката "Замразена Рамка" не е само за проблеми. Тя също така е от полза за получаването на нови прозрения спрямо творческите ви проекти.

1. Потвърдете стресиращото чувство, и го ЗамразеРамкирайте! Отделете време за това!
2. Направете искрен опит да преместите фокуса си от надбягващия се ум или нарушените емоции, върху областта на вашето сърце. За целта можете дори да поставите ръка върху сърцето си, за да помогнете на енергията да се фокусира в тази област. Задръжте вниманието си там за 10 секунди или повече.
3. Спомнете си позитивно, весело чувство или време, което сте прекарали в живота си, и се опитайте да го изживеете отново.
4. Сега използвайте интуитивният си здрав разум и искреност - попитайте сърцето си, какъв би бил по-ефикасния отговор на ситуацията, някой, който ще минимизира бъдещия стрес? 
5. Слушайте това, което казва сърцето ви, в отговор на вашия въпрос. Това е един ефективен начин да проверите реагиращия си ум и емоции, а също така е и източник на здравословни и разумни решения.

Бързи Стъпки за Техниката "Замразена Рамка":

1. Потвърди
2. Сърдечно-Фокусирано дишане
3. Активирайте позитивно или обновяващо чувство.
4. Попитайте
5. Наблюдавайте и Действайте.

Техниката "Нагласово Дишане"

Нагласовото Дишане се използва за преминаване от левите към десните квадранти на нашата Вътрешна Прогноза за Времето. Нагласите могат да създадат купища емоции. Те могат да генерират емоционални подводни течения или фонен шум, които влияят на промените в настроението ни. Техниката "Нагласово Дишане" може да ни помогне да установим подмяна в нагласите си, които са по-ефективни и спестяват енергия.

Практикувайте поддържането на новите си нагласи и възприятия, движейки се през ежедневните си интеракции. Това позволява на сърдечно-мозъчните ви комуникационни пътища да се освободят от негативните емоционални шаблони, складирани във вашата амигдала. Ще започнат да надделяват нови възприятия, които ви помагат да се освободите от изтощаващите емоционални спомени.

1. Наблюдавайте това, което чувствате.
2. Идентифицирайте някоя нагласа за промяна.
3. Практикувайте сърдечно-фокусираното дишане.
4. Дишайте в новата нагласа или чувство.
5. Пуснете котва и поддържайте.

Отдайте се на практикуването на Нагласовото Дишане и/или на Бързата Кохеренция, поне веднъж на ден, в следващите 6 седмици, за да изградите устойчивост и за да се сдобиете с повече ресурси, с които да се изправите лице в лице с предизвикателствата на вашия ежедневен живот, и за да се насладите на един по-богат и по-здравословен живот.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС