Тайните на нашето Сърце | Грег Брейдън и Дебора Розман | Институт по Сърдечна Математика



Най-новите Открития от света на науката - интервюто с Дебора Розман - един от основаващите членове на института по сърдечна математика, която ще ни покаже и последните открития и изследвания, свързани с нашето сърце и, че както се оказва, то е нещо много повече от познатата ни досега помпа. Абонирайте се за повече интересна информация от Света на Науката, и Ученията на Абрахам-Хикс!


Едно от великите постижения на модерната наука е откритието, че сърцето в нашето тяло, прави толкова повече от това просто да помпа кръв! И докато знаем, че сърцето е една добра помпа, ние също така знаем, че съществуват специализирани клетки във всяко едно човешко сърце, които са мозъчноподобни клетки. Те мислят, чувстват и помнят - независимо от мозъка в главата ни и правят дори повече от това - те ни свързват към енергийното поле на всички неща, за които говорим в тази програма! 

Ето и какво има да ни разкаже един от основаващите членове на Института по Сърдечна Математика в Калифорния - Проф. Д-р Дебора Розман.

"Научните изследвания на Института по Сърдечна Математика, както вече и на много други организации по света, откриха, че сърцето е много повече от една помпа! 

И едно от главните неща, които бяха открити за сърцето, е че нашите сърдечни качества, сърдечните ни чувства, качествата, които от дълги времена сме асоциирали със сърцето, като въодушевяването, любовта, грижата, съчувствието, цененето, добротата - тези качества на сърцето, които всяка световна религия и местна култура почитат - наистина са кодове към мъдростта. Но също така показват, че тези сърдечни чувства биват излъчвани от сърдечното електромагнетично поле, през нашето тяло, през нас, подобрявайки нашето здраве и благосъстояние, и дори навън към другите обитатели на планетата. И ние можем да се научим да активираме тези качествени сърдечни чувства, когато на нас ни се прииска, за да понижим стреса и да повишим силата си, посредством състоянието, наречено Сърдечна Кохеренция или Съгласуваност.

Нека ви покажа един образец на това как изглежда модела на сърдечния ритъм. Когато се чувстваме разочаровани, модела е назъбен и непостоянен.

А когато ценим или обичаме, или сме грижовни или съчувстващи, този сърдечен ритъм, който изразява промяната от един удар до друг в сърдечната честота, която създава модела на ритъма, става много гладък и подреден. Подобно на синусовата вълна. А ние, в Института по Сърдечна Математика, наричаме това Съгласуван или Кохерентен Сърдечен Ритъм.

Колкото повече активираме този Кохерентен Сърдечен Ритъм преднамерено, толкова повече сме в състояние да понижаваме стреса и да променяме мозъчните си възприятия. И тогава виждаме една по-голяма картина.

И затова любовта, грижовността, съчувствието, цененето, възхитата, наистина са живото сърце, водещо системата ни до лична синхронизация и съгласуваност.

А следващия образец, който ще видите, ви показва изображение на вътрешната синхронизация - реално измерена!

Респираторният ритъм, променливостта на сърдечната честота или сърдечния ритъм и ритъма на нашето кръвно налягане.

И е невероятно как, когато сърдечния ви ритъм се съгласува, посредством любовта, това довежда и тези други ритми до синхронизация и съгласуваност, и хармония. И активира по-висши мозъчни центрове. Алфа ритъмът се синхронизира, и така вие наистина сте много повече в своята най-добра форма.

И това лично състояние на съгласуваност е много могъщо и можем да се научим да влизаме в него, когато на нас ни се прииска, вместо просто да бъде една рядка случайност. 

Но това състояние прави и нещо повече от това да ни вкарва в резонанс и хармония.

То всъщност излъчва навън към другите, в това, което наричаме Социална Кохеренция. И тези кохерентни качества на сърцето, които биват излъчвани, посредством полето на сърцето, всъщност биват долавяни от сърцата и мозъците на другите хора, подпомагайки ги и те да влязат в повече хармония. Също така, то излъчва и към домашните ни любимци!


Ето един прекрасен пример за това момче на име Джош и едно куче на име Мейбъл - в лабораторията.

Тук можете да видите, че това изображение илюстрира, според мен, много повече, отколкото много думи биха могли да кажат. 

Джош е в една стая. Мейбъл е в друга. И двамата са прикачени към монитори, следящи промяната в сърдечната честота.

Джош и Мейбъл влизат в една и съща стая. Не се докосват. Той просто седи и прилага една техника, която наричаме "Сърдечното Заключване", и излъчва този сърдечен модел, излъчва обич към Мейбъл - кучето.

И погледнете какво се случва! Можете да видите неговите сърдечни ритми, влизащи в тази хармония, в съгласуваност, и можете да видите сърдечните ритми на Мейбъл. По-висока сърдечна честота, но влизаща в хармония и съгласуваност, така че те са синхронизирани!

Любовта хармонизира, събира ни заедно. А на честотният спектър резонира на 0.1 херца, което също се оказва, че е резонансната честота на природата.

И затова, в Института по Сърдечна Математика започнахме да изследваме земните полета и започнахме глобалната кохерентна инициатива. И как, присъединявайки нашия кохерентен сърдечен ритъм към ритмите на земята, към земното геомагнетично поле, ние можем да синхронизираме сърца!

И това изследване е невероятно и е публикувано в журналите, за да ни помогне да повдигнем един друг вибрацията си, където и да се намираме по света и да повдигнем вибрацията на планетата и na човечеството. И когато това се случва, изследването показва, този кохерентен сърдечен ритъм синхронизира изпълняващите центрове в мозъка, отваря ни към интуитивно напътствие! И когато ние индивидуално, социално, глобално започнем да се свързваме с нашето по-широко Аз, интуитивното напътствие на нашите сърца, ще ни хрумнат решения, които са най-добри за цялото, за решаването на личните, социалните и глобалните проблеми. 

Това е едно много вълнуващо изследване, и много вълнуващи семпли техники, които всеки един от нас може да използва! И можем да го правим, както заедно, така и индивидуално, за да си възвърнем силата на нашите сърца! 

"Сърдечно Заключване"

Техниката "Сърдечно Заключване", едно от най-ранните средства на Института по Сърдечна Математика, е помагала с години, както на индивидуални личности, така и на групи от хора, да повишат съгласуваността или кохерентността на сърдечния си ритъм. Настоящо изследване, потвърждава ефекта на това средство върху синхронизацията между сърцето и геомагнетичната дейност. Което е забележително, защото тази синхронизация се асоциира с по-доброто здраве.

"Сърдечното Заключване", представено през 1992 г., помага за повишаването на кохерентността в индивидуалните сърдечни ритми. 

А сега, ето как можете и вие да го направите:        

1. Намерете тихо място, затворете очи, и се опитайте да се отпуснете.       

2. Прехвърлете вниманието си от ума или главата, и фокусирайте вниманието си върху областта на сърцето. Преструвайте се, че дишате бавно през сърцето си за десет или петнадесет секунди.   

3. Спомнете си чувството на любов и грижа, което изпитвате изпитвате към някого, когото ви е лесно да обичате.

Алтернативно, фокусирайте се върху цененето или възхитата ви от някого, или върху нещо позитивно във вашия живот. Опитайте се да останете в това чувство между 5 и 15 минути.

4. Нежно изпратете това чувство на любов, грижа или ценене и възхита, към себе си или към другите.

5. Когато в главата ви започнат да влизат мисли, пренесете нежно вниманието си обратно към областта на сърцето. Ако енергията е прекалено интензивна или блокирана, опитайте се да изпитате лекота в сърцето и се отпуснете.

6. След като сте приключили, ако можете, вземете един лист, или дори тетрадката ви с дневни упражнения от Абрахам, и напишете всякакви интуитивни чувства или мисли, които са придружени от чувство на Вътрешно Знание или Мир, за да може това да ви напомня, да предприемете действие относно тях.

"Бърза Кохеренция"

Създадейте си кохерентно състояние за по-малко от минута, със семплите, но могъщи стъпки на Техниката "Бърза Кохеренция". Използвайки силата на вашето сърце, за балансиране на мислите и емоциите, вие можете да постигнете енергия, умствена яснота и да се почувствате по-добре - бързо и навсякъде. Използвайте Техниката "Бърза Кохеренция" специално в случаите, когато започвате да изпитвате изтощителни емоции, като разочарованието, раздразнението, тревогата или гнева. Открийте място на лекота и вътрешна хармония, което бива рефлектирано в по-балансирани сърдечни ритми, подпомагане на мозъчната функция и повече достъп до по-високата интелигентност.

Стъпка 1: Фокусирайте вниманието си върху областта на сърцето. Представяйте си как дъха ви се влива и излива от сърцето ви или от вашата гръдна област, дишайки малко по-бавно и по-дълбоко от обикновено.

Препоръка:  5 секунди Вдишвайте и 5 секунди - Издишвайте (или какъвто ритъм ви е комфортен).

Стъпка 2: Направете искрен опит да изживеете регенеративно чувство, като цененето или грижата за някого или нещо във вашия живот.

Препоръка: Опитайте се да изживеете отново чувството, което изпитвате към някого, когото обичате, домашен любимец, специално място, постижение и прочие, или се фокусирайте върху чувството на спокойствие и лекота.

Бързи Стъпки:

- Сърдечно-Фокусирано Дишане

- Активирайте позитивно или подновяващо чувство

________________________________________________
А сега е чудесно време за сегмент на освежаване!
Обичам ви!
Чао!
#АбрахамХикс #ЕстерХикс #ТЕС #ТехникиЗаЕмоционалнаСвобода
#ПоискайИЕДадено #КакдаПроменимЖивотасиИзцялоза30Дни  #ГрегБрейдън #ДебораРозман
#ЗаконаЗаПривличането #ИнститутаПоСърдечнаМатематика
#СърдечнаМатематика #Медитация #Техники #Процеси


Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС