Що е то Епигенетика? ❤️

 Какво е Епигенетиката?

Епигенетиката е Новият Вид Наука, която с изключителна скорост набира популярност и внася голяма надежда в научните среди.

Епигенетиката е изучаването на клетъчните и физиологични характерни черти, или външните заобикалящи ни фактори, които включват и изключват гените ни, което предрешава начина, по който клетките ни прочитат тези гени.

Квантова Физика и Клетъчна Биология

Д-р Брус Липтън, автор на бестселъра "Биологията на Вярата", започва кариерата си първо, като клетъчен биолог. Продължава с изследвания върху принципите на квантовата физика и как това би могло да бъде интегрирано в разбирането на начина, по който клетките преработват информация.
Изследванията му относно клетъчните мембрани, били изумителни. Те показвали, че външният пласт на клетките всъщност е Органичен Компютърен Чип, който работи като Мозък за клетката!

Откритието

От 1987 до 1990г. д-р Липтън продължил с изследванията си и открил, че средата на живот контролирала директно поведението и физиологията на клетките!
Това променило както професионалния, така и личния му живот. Той открил по-дълбоко разбиране за това как Умът може да контролира телесните функции, както и възможността за безсмъртен дух.
Д-р Липтън приложил науката на Епигенетиката в собствената си биология и открил, че ежедневието му започнало да се подобрява, така както и физиологията му.

Какво Означава Това За Нас?

Това, драги читатели, означава, че Околната Среда или Това, което съзнателно или несъзнателно наблюдаваме и чувстваме в себе си, е именно нещото ОТГОВОРНО за 95% от болестите ни. Това означава, че Ракът не се наследява генетично, а е резултат от вярванията ни и това, което наблюдаваме и сме приели за наша реалност. Ракът не се наследява от родителите, бабите и дядовците ни и т.н., но разбиранията ни за живота, схващанията ни за ролята ни в този живот със сигурност се наследяват от тези, които най-много обичаме и на които безусловно вярваме.
Болестта е следствие от стреса, който преживяваме ежедневно, хората, с които се срещаме и разговаряме - ежедневно..проблемите, които преглъщаме ежедневно. 
Стресът е химикал, който контролила стягането на мускулите ни и изпраща кръвта до крайниците ни, което е полезно когато трябва да реагираме в спешна ситуация. Но в останалото време кръвта ни трябва да стои концентрирана в централните ни органи, за да спомага естествения ни растеж. Растежът и нормалните функции на имунната ни система се забавят радикално при непрекъснатото изживяване на стрес.. Което от своя страна произвежда и хаотичните резултати в живота ни.
Телевизията, новините, непрекъснатата атака с тъжни, тежки новини.. Афиши по улиците, реклами на лекарства, банки, кризи, болести, страдание.. Човек не е направен от метал, че да не се срине! Направени сме от Чувства!

И Именно Това Е Ключът!

Всички сме наясно, че да контролираш мислите си за повече от 5 секунди е изключително трудно в днешните условия, освен ако не живееш някъде в изолация, примерно в Тибет.. Непрекъснато нещо се случва, което изважда и най-спокойните хора, от релси.
За да функционираме правилно, трябва да се научим да контролираме мислите си!
Но в същото време знаем, че е трудно и почти невъзможно да контролираме мислите си..
Тогава как?
Ключът, както загатнахме малко по-рано са Емоциите ни. Ключът към Пълният Контрол над Мислите ни са нашите чувства.
Емоциите контролират мислите ни.
Научим ли се да контролираме емоционалната си реакция, бум, научаваме се да контролираме мислите си..
Защото, знаете ли, мислите ни не са наши..те не са това, което сме...не идват от нас, не идват и от Бог или Вселената, или каквото и да било друго име. Мислите, които мислим са специална доставка от Законът за Привличането, който ни дава непрекъснато това, което чувстваме..
Колкото и да е трудно, трябва да променим чувствата си. Стъпка по стъпка, от тъга и страх, малко към яд, и после към надежда..и още малко по-нагоре по емоционалната стълбица, към знанието и любовта.
Не за всеки е лесно веднага да се почуства добре. Трудно е от страх или депресия директно да се изстреляш към царствата на Радостта. Но дори и от най-голямата  болка има изход, както и от всяка болест и ситуация.
Епигенетиката - Епи, означаващо Отгоре, или Контрол над гените Отгоре, е Науката, която доказва Силата на Позитивното Мислене. Това е науката, която доказва, че нищо не ни е "писано", и че писалката е абсолютно в нашите ръце.
Контролирайте чувствата си, и ще получите контрола над мислите и живота си!

С ❤️ любов, Позитивни Мисли

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС