Тайната на Растенията или Античната "Доктрина за Сигнатурите"



Доктрината за Сигнатурите е дълбока и проникновена антична мъдрост, която умишлено е била крита и потъпквана. Тази доктрина гласи, че всеки плод и всеки зеленчук съдържа конкретен шаблон, който прилича на телесен орган. Този шаблон е сигнал или знак за конкретната полза от плода или зеленчука. Модерната наука потвърждава, че античната "Доктрина за Сигнатурите" е удивително акуратна. Защо тогава това жизнено знание остава скрито?

Бъбрековидният Боб в действителност лекува и помага за поддръжката на бъбречната функция - и прилича точно на бъбрек:



Орехът прилича на миниатюрен мозък, с дясно и ляво полукълбо, главен мозък и малък мозък.
Дори бръчките или гънките му са точно, като неокортекс. Днес вече знаем, че орехите помагат за развитието на мозъка:


При напречно сечение, Моркова прилича на човешкото око. Зеницата, ириса и лъчеобразните линийки, са точно като човешкото око. Днес науката показва, че морковите повишават изключително кръвоснабдяването на очите и спомагат за цялостната им функция:


Целината прилича точно на кости. Целината е специфично насочена към костната сила. Костите съдържат 23 процента натрий. Целината също съдържа 23 процента натрий. Ако не приемаш достатъчно натрий при хранене, тялото само си го изтегля от костите, като по този начин отслабва силите им. Храни, като целината, снабдяват тялото с неговите скелетни нужди:


Авокадото е насочено към здравето и функцията на матката и шийката на жените - и прилича точно на тези органи. Авокадото помага на жените в хормоналния баланс, стопява нежеланото тегло след раждане, и възпира рака на шийката. На авокадото са му нужни точно девет месеца, за да премине от пъпка към зрял плод:



Смокините са пълни със семена и висят по двойки докато разстат. Смокините увеличават подвижността на мъжката сперма, числеността й, и справят с мъжката стерилност. 



Вземете една Гъба и я разрежете на две, и ще видите, че прилича на човешко ухо. Учените са открили, че гъбите подобряват слуха, тъй като те са едни от малкото храни, които съдържат Витамин Д. Този конкретен витамин е важен за здравето на костите, дори и на мъничките кости в ухото, които препращат звука към мозъка:




Белите ни дробове са изпълнени с даже още по-миниатюрни клончета от "въздушни линии", които завършват с малки китки тъкан, наречени алвеоли(венчета). Тези структури, които приличат на Грозде, позволяват на кислорода да премине от дробовете към кръвния поток. Ако хранителната ви диета съдържа високо количество пресни плодове, като гроздето, е доказано, че това понижава риска от рак на дробовете и емфизема. Гроздовите семена също съдържат химикал, наречен проантоцианидин, който изглежда че намалява астмата, провокирана от алергия:


Джинджифилът, който може да бъде открит и в супермаркетите, прилича много на стомах. Затова е интересно, че една от най-големите му ползи, е да помага при храносмилането. Китайците повече от 2000 години го използват за успокояване на стомаха и лекуване на повдигането. Също така джинджифилът е популярен лек при морска болест и повдигане при движение:


Маслините асистират в здравето и функцията на яйчниците:



Доктрината за Сигнатурите може и да ни звучи странно, но мъдростта й е антична, и преоткрита отново в модерни времена. Разбира се, в модерния свят сме научени от големите корпорации да купуваме "преработени храни", вместо да купуваме местни пресни зеленчуци и да си ги готвим сами.


Вляво: Евтини преработени храни, които можем да намерим навсякъде - в супермаркетите, в училищата, правителствените институции и т.н.
Вдясно: Скъпи естествени храни, които могат да бъдат открити само в супермаркета.

Хората нямат време да готвят. Повечето от нас са заети с работа и обща консумация, в зависимост от съобщенията, които телевизията, радиото, вестниците, новините, културата и обществото ни насаждат. В резултат, вездесъщата евтина, висококалорична, бедна на хранителни вещества храна (или "вещества, наподобяващи храна") в домовете, училищата, правителствените институции и хранителните програми на всеки ъгъл, създават "зададен" избор на храна, който води до пълнеене. 

Тези субсидирани, евтини, нискокачествени храни са високо рекламирани и консумирани от прогресивно пълнеещото население. Колкото повече ядем, толкова повече пълнеем. А колкото повече пълнеем, толкова по-бързо развиваме заболявания на сърцето, диабет и рак. Това е добре за фармацевтиката. Колкото сме по-болни, толкова повече лекарства се продават за висок холестерол, диабет, високо кръвно налягане, депресия и още много други предизвикани от начина ни на живот болести. Накратко, големите хранителни и фармацевтични печалби създават нация от болни и затлъстяващи граждани.

Но ако се възползваме от мъдростта на Доктрината за Сигнатурите, можем да заемем по-активна роля в управлението на здравето си. Ние сме своя най-добър доктор и диетолог. Просто трябва да го повярваме. 

В модерни времена Доктрината за Сигнатурите е популяризирана от шведския физик, алхимик и философ Парацелз (1493 - 1541г.), който от много школници е считан за бащата на модерната химия. Парацелз забелязъл, че качествата на растенията често са отразени в начина, по който изглеждат. Той теоретизира, че вътрешната природа на растенията може да бъде открита в тяхната външна форма или "сигнатура". Той приложил този принцип към храната и медицината, отбелязвайки че "Духът на живота не се съдържа в количеството храна, а в нейното качество."

Доктрината на Сигнатурите отново се възражда през 1600г., когато Якоб Бьоме (1575 - 1624г.) - майстор-обущар от малкото градче Гьорлиц, Германия, започва да пише по темата. На 25 годишна възраст, той осъзнава истинската връзка между човека и неговия Създател. А именно, че човек е както Създателя, така и Създадения..

Ричард Касаро (Автор на книгата "Написано На Камък")


Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС