Силата на Нашия Мозък


Твоят Мозък и Силата да “Репетираш” Бъдещето Си


От ATHENA STAIK, PH.D.

Чували ли сте фразата “симулирай, докато се получи”? Всъщност това е Наука. Тя се базира върху някои от най-новите открития за Мозъка. Тя изисква използването на Мозъчната Сила на въображението да “изрепетира” оптималните резултати от работата, която ще бъде извършена, вашите цели, мечти и бъдеще.
Тази Наука работи! Психолозите на спортистите използват този подход, за да тренират върховите атлети и шампионите да постигнат оптимални резултати.
Каква връзка има това с вашия личен живот и взаимоотношения? Вие можете да използвате същата тази Сила, за да постигнете вашите собствени цели, да си създадете нов здравословен навик или да освободите някой нежелан навик. Нека бъдем наясно. Това не означава да се разхождате, преструвайки се, че животът ви се е променил. Това би било отричане, което не помага много. Идеята е да се съсредоточите върху Умствения Образ, който умът ви е способен да създаде, да визуализирате бъдещето си такова, каквото го искате, и да превърнете това в оптимално сензорно преживяване, в което се изискват всичките ви пет възприятия. Понякога наричаме това “умствен филм.”

Това действа по няколко причини:
1. Помага за изчистването на някои стари ограничаващи вярвания.
Мислите ви са Мощна Енергия, която е свързана с вашите вярвания. Те произвеждат Образът във вашия Ум, който оформя и насочва химичните реакции във всяка една клетка на вашето тяло. Когато състоянието на позитивна емоционална енергия замени негативизма, това има силата за постоянно да трансформира ограничаващите вярвания. Този процес насочва вашето подсъзнание - онази част от вашия мозък, която контролира автономните функции на тялото - да създаде нови неврални пътеки, които ще бъдат готови да ви подкрепят в бъдещето, което искате да създадете.
2. Може да изчисти негативното мислене.
Вашите мисли са вътрешен диалог. Учените смятат, че на ден през ума ни минават средно около шестдесет хиляди мисли, повечето от които си повтаряме по навик.  В много случаи вие сте си повтаряли тези мисли още от деството си! Тези мисли, или “само-говор”, са нещото, което предизвиква чувства. Въпреки че събитията могат да доведат до болезнени чувства, те никога не са тези, които ги предизвикват. Истинската причина за вашите чувства е това, което казвате сами на себе си. “Репетицията” е процес който може да направи вас, вместо емоциите ви, отговорни за това, което мислите, правите, и по какъв начин ще се разгърнат събитията.
3. Може да елиминира негативните емоционални асоциации.
Негативните асоциации блокират промяната. Когато мислите за осъществяването на една удовлетворяваща кариера, страхотна връзка или здраве, стегнато тяло, какви са емоциите, които изпитвате вътре в себе си? Много хора изпитват болезнени чувства, като разочарование, вина или тревога. Защо? Тези образи може да напомнят за това, което все още не е постигнато, минали грешки, или дори провали. Това от своя страна създава негативни асоциации. Например всеки път, когато видите някого със стегнато, здраво тяло, вътре в себе си се чувствате отвратени или нещастни. Резултатът? Вашето Подсъзнание интерпретира това, като нещо, което искате да избегнете - абсолютна антикомуникация! Просто това е начинът, по който мозъка работи. Операционната му Система е проектирана по този начин. С “репетиции” можеш да коригираш ограничаващите те вярвания и да станеш отговорник на процеса.

Къде е дъното? Болезнените чувства могат наистина да застанат на пътя на вашите мечти. Трябва да знаете как да защитавате целите и мечтите си от всякакви “месещи се” емоционални състояния. Един от начините е да енергизирате поведението си и да насочите вашия моментум в конкретна посока, като “изрепетирате” бъдещето си.
Ако това ви звучи интересно, ето няколко препоръки, за да започнете.
  • Отделете поне 5 минути веднъж на ден, за да визуализирате в спокойно състояние желаното от вас бъдеще в детайли, все едно вече съществува.
  • Ако, когато и да било, се появят някакви ограничаващи мисли, поемете си дъх и ги освободете - и се усмихнете уверено.
  • Докато “гледате”, си представяйте живите цветове, чувайте звуците, изпитвайте емоциите и усещанията в тялото си, дори помирисвайте с носа си и вкусвайте с устата си.
  • Това е вашият “умствен филм” и вие го изживявате в тези моменти, все едно сте там наистина, завършено и изцяло присъстващи в тялото, ума и чувствата.
  • Ключът е да затвърдите тези екстракти от приятни чувства на радост, щастие - благодарност - вътре във вас. Чувствайте се благодарни.
  • Мислете за това време, като за забавно и очарователно уединение, което чакате с нетърпение, за да скочите в “репетиране” на живота и взаимоотношенията, които съзнателно ще създадете в живота си - скоростно носещи към вас.

Когато изпитвате удоволствие да “репетирате” вашето бъдеще в настоящия момент, вие всъщност казвате на подсъзнанието си - частта от ума, която ръководи цялото тяло - че това е реалността, която искате.

Просто го повярвайте, почувствайте го и бъдете отворени за съобщенията, които ще ви насочват кое действие да предприемете - малко или голямо. Няколко минути на ден ще прибавят Сила към вашата Мечта.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС