"Защо Трябва Да Сте Запознати С Квантовата Физика" от Джон Ассараф

Физици, носители на Нобелови Награди, доказаха извън всякакво съмнение, че физическия свят е едно огромно море от енергия, което примигва и блещука в милисекунди, отново и отново.

Нищо не е плътно

Това е светът на Квантовата Физика.

Те доказаха, че мислите са нещото, което свързва и държи заедно това всепроменящо се енергийно поле в "обектите", които виждаме.

Тогава защо виждаме човек, вместо примигващ куп енергия?

Помислете за филмовата лента.

Филмът е колекция от 24 кадъра в секунда. Всеки кадър е разделен от празно пространство. Въпреки това обаче, заради скоростта, с която всеки кадър заменя следващия, очите ни биват прилъгани да мислят, че виждаме постоянна и движеща се картина.

Помислете за телевизията.

Телевизионната тръба е просто тръба, изпълнена с купища електрони, удрящи екрана по определен начин, създавайки илюзията за форма и движение.

Всъщност това представляват и всички обекти. Притежавате 5 физически сетива (зрение, слух, допир, мирис и вкус).

Всяко едно от тези сетива притежава специфичен спектър (например кучето чува различен звуков обхват, в сравнение с вас; змията вижда различен спектър светлина, в сравнение с вас; и т.н.)

С други думи, вашия комплект сетива, възприема енергийното море от определена ограничена гледна точка и създава от нея изображение. То не е нито завършено, нито акуратно. То е просто интерпретация.

Всички наши интерпретации са базирани изцяло на "вътрешната карта" на реалността, която имаме, а не на реалната истина. Нашата "карта" е резултат от събирателния опит на нашия личен живот.

Мислите ни са свързани с тази невидима енергия и решават какво тя формира. Мислите ви буквално променят вселената частица по частица, за да създадат вашия физически живот.

Огледайте се около вас.

Всичко, което виждате в нашия физически свят, е започнало като идея, идея, която е пораснала, докато е била споделяна и изразявана, която е пораснала достатъчно до формирането на физически обект, посредством няколко стъпки.

Вие буквално ставате това, за което мислите най-много.

Животът ви става това, което сте си представяли, и в което сте вярвали най-много.

Животът буквално е вашето огледало, което ви позволява да изживеете във физически смисъл това, което смятате за своя истина ... докато я промените.

Квантовата физика ни показва, че света не е твърдото и непроменимо нещо, което си мислим, че е. Напротив, той е едно доста течно място, продължително строящо се, използвайки нашите индивидуални и колективни мисли.

Това, което смятаме за истина, наистина е илюзия, почти като магьоснически трик.

За радост, ние започнахме да разкриваме тази илюзия, и най-важното, как да я променим.

От какво е направено вашето тяло?

Девет системи съставляват човешкото тяло, включвайки Кръвообръщението, Храносмилането, Ендокринната Система, Мускулната, Нервната, Репродуктивната, Респираторната Система, Скелета и Пикочния Мехур.

От какво са направени тези неща?

Тъкани и органи.

От какво са направени тъканите и органите?

Клетки.

От какво са направени клетките?

Молекули.

От какво са направени молекулите?

Атоми.

От какво са направени атомите?

Субатомни частици.

От какво са направени субатомните частици?

Енергия!

Вие и аз сме чиста енергийна светлина, в нейната най-красива и интелигентна конфигурация. Енергия, която постоянно се променя под повърхността си, а която вие контролирате изцяло с могъщия си ум.

Вие сте едно голямо звездно и силно Човешко Същество.

Ако можехте да се видите под мощен електронен микроскоп и да направите други експерименти със себе си, щяхте да видите, че сте направени от купчина всепроменяща се енергия във формата на електрони, неутрони, фотони и т.н.

Така е и с всичко около вас. Квантовата физика ни казва, че самото извършване на наблюдение над даден обект, е нещото, което кара този обект да бъде там, където и както го наблюдаваме.

Обектът не съществува независимо от своя няблюдател! Така че, както можете да видите, вашето наблюдение, вашето внимание върху нещо, и вашето намерение, буквално създават това нещо.

Това е научно и доказано.

Вашият свят е направен от дух, ум и тяло.

Всяко едно от тези три неща - дух, ум и тяло - притежава функция, която е уникална за него и не се споделя с останалите. Това, което можете да видите с очите си и да изживеете с тялото си е физическия свят, което би трябвало да наречем Тяло. Тялото е ефект, създаден от причината.

Причината е Мисълта.

Тялото не може да създава. То може само да изживява и да бъде изживявано ... това е неговата уникална функция.

Мисълта не може да изживява ... тя може само да измисля, да създава и да интерпретира. Тя се нуждае от свят на относителността (физическият свят, Тялото), за да се самоизживее.

Духът е Всичко, Което Е, това, което дава Живот на Мисълта и Тялото.

Тялото няма силата да създава, въпреки че дава илюзията, че има силата да го направи. Тази илюзия е причината за голямо объркване. Тялото просто е ефект и няма силата да причинява или да създава.

Ключът с цялата тази информация е 'как се научавате да виждате вселената по-различно, от начина, по който я виждате сега, така че да можете да проявите всичко, което истински желаете.

Коментари

  1. Не изглежда убедително.Едно дете е изнасилено от злосторник.Детето не е проектирало това,не го е очаквало,не го е мислило или предполагало.Но то е станало в действителност.Независимо,че всъщност обичало приказки и вярвало в тях.И започва да вижда света различно заради това, което наистина се е случило.А не се е случило, защото е виждало света такъв.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Откъде знае какво е мислило детето и от какво се е страхувало,има несъзнателно проектиране,и от една страна всеки е предначертал сам пътя си преди да се роди.кОЙТО ИСКА ДА ВЯРВА ТОВА Е НАУЧНО ДОКАЗАНО И Е МНОГО логично.Тези истини се предават от хилядолетия а днес просто са доказани от науката така че който повярва и ги разбере ще има само и единтсвено полза.

      Изтриване
    2. Детето не, но то е в пряко взаимодействие с мислите и страховете на родителите си и на близките му... Какво има в гените? Вода, а всички сме чували за паметта на водата. Ако майката докато е формирала плода в отробата си е имала силен страх от нещо, то тогава има някаква, каквато и да е вероятност да му го закодира в гените...

      Изтриване
  2. В материала се говори за силата на мисълта. Мисленето се извършва в част от мозъка наречена съзнание, което започва да се оформя към 2-3-тата година и съзрява към 18-21 годишната възраст. Мисълта на човека все още е мъниче, но посоката е вярна. Приемам идеята, че всичко във Вселената е енергия, включително това, което наричаме материя и някой ден ще успеем да си го обясним - дали с допълнителни сетива, или тези ще са достатъчни, не знам.

    ОтговорИзтриване
  3. Не може всеки да приеме това, за това се делим на няколко групи.... иначе какво би станало със света...?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. детето е неутрално - то няма още съзнание и е лесна цел/както знаем децата лесно се лъжат/.ОБАЧЕ изнасилвача и неговото насочено съзнание материализират неговото въображение.така има логика и много неща които немогат да се докажат научно се доказват логически.

      Изтриване
  4. къде отива енергията като умреш

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС