"Ограничаване на Ефектите от Негативната Среда" от Джак Канфийлд

В един идеален свят, ние напълно бихме се изолирали от негативните среди. Реалността е че не можем напълно да избягаме от тях. Все пак, съществуват стъпки, които можем да предприемем, за да минимализираме нашето излагане на негативното и да ограничим въздействието му върху нас.

Осъзнайте Вашата Реалност
Когато вярваме, че сме принудени да толерираме негативната среда, като примерно съпруг/а, който/която постоянно се оплаква, или работата за някоя компания, чиито стойности не си съвпадат с нашите собствени, ние може да се почувстваме в капан и лишени от надежда. Илюзията, че сме нарочени от негативното, против волята ни, може да увеличи стреса и да депресира настроението ни.
За да повишим чувството за контрол, е важно да осъзнаем, че ние наистина имаме избор във всяка ситуация. Може да имате чувството, че не можете да си позволите да напуснете работата си, защото заплащането и ползите са твърде добри, а работническия пазар е твърде нестабилен. Вместо да подсмърчате над факта, че сте в капан на работата, която не харесвате, осъзнайте че имате избора да напуснете. Вместо това, вие избирате да задържите работата си, защото се радвате на стабилната заплата и ползите, които тя носи. Това простичко прерамкиране на вашата ситуация, успокоява стреса ви и ви кара да се чувствате повече в контрол на нещата.
Когато чувствате, че негативните осъждания се надигат, не се опитвайте да се съпротивлявате. Помнете, това на което се съпротивляваме, упорства! Вместо това, осъзнайте и прегърнете чувствата си. Само правейки това, вие ще бъдете способни да прогресирате до точката, в която ще оставите негативните чувства и осъжданията да си отидат.
Журналът е друг отличен начин да освободите чувствата си. В краят на деня, излейте всичките си негативни чувства и мисли, върху лист хартия. Използвайте "Процесът на Тоталната Истина", описан в "Принципите на Успеха", за да бъдете сигурни, че напълно сте разкопали чувствата си към проблемните ситуации. Негативните чувства са като плевели. Ако не ги  извадите напълно (пр. да ги изкорените), те ще се върнат. Ако желаете, изгаряйте журналите или писмата, които пишете.

3 Съвета За Декомпресия

Когато се намерите постоянно изложени на все същите негативни среди, като офиса ви например, използвайте един или повече от следните средства, за да се декомпресирате и да се центрирате, преди да продължите напред към останалата част от вашия ден.

•   Не слушайте новините, които само добавят негативни изображения и мисли към вашето умствено пространство. Ако commute между офиса и дома си, прекарвайте времето, в което карате, в слушане на успокояваща музика или образователни CD-та. Когато се връщам вкъщи след пътуване до Лос Анджелис, обичам да слушам един комедиен канал. И тъй като прекарвам цялото каране в смях, влизам през вратата, готов да поздравя семейството си, бликащ от ендорфини

•   Създайте си декомпресиращ ритуал, за да си помогнете да се отърсите от негативната среда. Примерно, разходете се след работа, прекарайте няколко минути в медитация, или правете йога. Няколкото минути инвестирани в подхранване и успокояване на самите себе си, ще бъдат възнаградени със спокоен и щастлив остатък от деня.

•   Не използвайте алкохола, като начин да се отпуснете. Алкохолът отпуска вашите задръжки, което означава че всеки стрес и неразрешен гняв, който носите, ще  избие навън по-лесно. Невинните жертви на вашите атаки, ще бъдат хората, които най-малко заслужават вашия гняв: вашето семейство и приятели.

Добавяйте към Вашата Среда

Има много ситуации, в които сте неспособни да контролирате средата. Въпреки това обаче, това не означава, че трябва напълно да се откажете. Огледайте се отново, за да видите какви малки стъпки бихте могли да предприемете, за да създадете по-хранителна и подкрепяща среда.

Примерно, ако културата във вашия офис клони към негативизъм, закачете на работното си място мотивиращи знаци или изберете снимка за скрийнсейвъра на компютъра си, който ви разведрява и ви успокоява. Направете една бърза разходка на обяд, за да се свържете отново с природата, или затворете вратата на офиса си за няколко минути прекарани в дишане и медитация, вместо да клюкарствате на чаша кафе.

И накрая, стремете се да бъдете колкото се може по-позитивни. Откажете се от оплакването и обвиненията, и потърсете най-доброто във всяка ситуация. Не само, че ще привлечете други позитивни хора в живота си, но може да се превърнете и в маяк, който вдъхновява другите също да променят отношението си.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС