"Артур и Вещицата" Незнаен Автор

Младият Крал Артур бил заловен и хвърлен в затвора от монархът на съседното кралство. Монархът можел да го убие, но бил разчувстван от младостта и идеалите на Артур. Затова му предложил свободата му, но при условие че успее да му отговори на един много труден въпрос. Артур имал година да открие отговора, а ако след година, все още не е успял да отговори, ще бъде осъден на смърт.

Въпросът...? Какво наистина искат жените? Такъв въпрос би оплел и най-знаещия човек, а за младият Артур, това изглеждало, като невъзможно изпитание. Но, тъй като това било по-добре от смърт, той приел предложението на монарха да отговори до изтичането на една година.

Върнал се той в кралството си и започнал да разпитва всички: принцесите, свещениците, мъдреците, а дори и придворния шут. Говорил с всички, но никой не можал да му даде задоволителен отговор.

Много хора го посъветвали да се консултира със старата вещица, и че само тя можела да му даде отговора, който търси.

Но цената щяла да бъде висока, тъй като вещицата се славела из цялото кралство с високите цени, които искала.

Дошъл и последният ден от годината и Артур нямал друг избор, освен да говори с вещицата. Тя се съгласила да му отговори, ако първо той приемел нейната цена.

Старата вещица искала да се ожени за Сър Ланселот, най-благородният от Рицарите на Кръглата Маса и най-близък приятел на Артур!

Младият Артур бил ужасен. Тя била гърбава и грозна, имала само един зъб, миришела на канал, издавала неприлични звуци и т.н. Той никога не бил срещал такова отвратително същество през целия си живот.

Той отказал да принуди приятеля си да се ожени за нея и да носи такова тежко бреме, но Ланселот, научавайки за предложението, поговорил с Артур.

Той му казал, че нищо не би било твърде голяма жертва, в сравнение с живота на Артур и опазването на Кръглата Маса.

В резултат на това, бил определен ден за сватба, а вещицата отговорила на въпроса на Артур по следния начин:

"Това, което жените наистина искат," - отговорила тя..."е сами да бъдат отговорни за живота си."

Всички в кралството незабавно разбрали, че вещицата е разкрила велика истина, и че живота на Артур е пощаден.

Така и станало, съседният монарх дарил Артур със свободата му, а Ланселот и вещицата имали прекрасна сватба.

Часът на медения месец наближил, а Ланселот, подготвяйки се за ужасяващо преживяване, влязъл в спалнята. Но, каква гледка само го очаквала. Най-красивата жена, която някога бил виждал, лежала на леглото пред него. Зашеметеният Ланселот попитал какво става.

Красавицата отговорила, че след като бил така добър с нея, когато се появила, като вещица, тя в замяна ще бъде деформираното "себе си" само през половината време, и красива девица, през другата половина.

Вие кое бихте предпочели? Красавица през деня...или през нощта?

Ланселот се замислил. Красива жена, която да показва на приятелите си през деня, но през нощта, в уединението на замъка му, стара вещица? Или би предпочел отвратителна вещица през деня, но през нощта, красива жена, с която да се наслаждава на прекрасни интимни моменти?

Вие какво бихте направили?

Това, което избрал Ланселот е малко по-долу.

Но...изберете преди да сте погледнали надолу. ОК?

Благородният Ланселот казал, че ще й позволи да вземе решението сама.

Чувайки това, тя му казала, че ще бъде красива през цялото време, защото той я е уважил достатъчно, позволявайки й сама да бъде отговорна за живота си.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС