"Петте Ключа Към Успеха" от Джон Ассараф

Предприемчив или Жертва?


"Повърхностните хора вярват в късмета, вярват в обстоятелствата. 
Силните хора вярват в причината и ефекта." - Ралф Уалдо Емерсон


Всяка мисъл, която формирате, излъчва отделна и точно определена честота, а тази честота извлича отговор от квантовата вселена толкова сигурно, колкото e и въздействието на чук върху повърхността, в която се цели. Нещата не ви се случват произволно. Събитията в бизнеса ви са отражението на вашите мисли, ехото на вашите собствени действия и мисленето, стоящо зад тях. На Изток, тази истина е отразена в идеята за Кармата, а на Запад - Златното Правило. В сърцевината на този принцип стои това - Вие сте причината във вашия живот и във вашия бизнес.


За много хора, това е предизвикателен принцип, защото това ви поставя директно в седалката на шофьора. Да прегърнете този принцип означава, че вие вече не притежавате лукса да обвинявате другите хора или външните обстоятелства за нещата, които се случват във вашия живот.


Ето я обратната страна на уравнението: Да прегърнете този принцип също така означава, че имате много повече капацитет да създавате събитията и обстоятелствата във вашия живот, отколкото изобщо някога сте си представяли, че е възможно да имате.


Когато не осъзнаваме, че този принцип оперира в нашия живот, е лесно да започнем да гледаме на себе си, като на 'ефекта' от тези събития. Вместо да видим, че ние караме нещата да се случат, ние започваме да вярваме, че нещата просто ни се случват. Това лесно води до това, което често бива наричано - "манталитетът на жертвата".


Ако сте някой, който разраства масивно успешен бизнес, във вашия живот няма място за манталитета на жертвата. Двете състояния на ума - 'мислене, като жертва' и 'предприемчивост' - са 100 процентово несъвместими.


Думата 'предприемчив' (entrepreneur) произлиза от Френската дума, която се отнася за източника на събитието - този, който инициира. Да построиш и да отгледаш един успешен бизнес, изисква отдаване на това да бъдеш в причината, а не в ефекта.


Има много неща, които е необходимо да знаете, за да изиграете успешно играта на бизнеса. Много от тях можете да научите, докато се движите напред. Също така, можете да внесете в бизнеса си множество умения и полета на познание, назначавайки на работа или партнирайки си с хора, които ги притежават. 


Но съществува едно умение, което вие трябва да притежавате, и това е единственото, най-важното умение на всеки успешен бизнесчовек - това, без което успеха е невъзможен: Трябва да сте подготвени в създаването на мислите, които ще служат на бизнеса ви.


Създаването на ясна бизнес визия, е критичната първа стъпка към вашия успех, но си остава само това: първата стъпка. Без значение колко кристално ясна е визията ви, само да имате цел не може да накара нещата да се случат. Ако желаете да си създадете финансова свобода, петте ключови елемента трябва да бъдат по местата си.


Петте "Трябва" са:



  • Трябва да откриете нещо, което кара душата ви да се вълнува.
  • Трябва да станете отлични в това нещо.
  • Трябва да пренастроите ума си да вярва, че можете да го имате и да го постигнете.
  • Трябва да разберете как да правите пари от това нещо.
  • Трябва да действате ежедневно.



Отговорът за вас: Правилните мисли, поддържани ясни и непоколебими, могат да построят бизнеса на мечтите ви.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС