"Диамантените Декари"

Един от най-интересните Американци, живели през 19-ти век, е един мъж на име Ръсел Хърман Конуел. Той се родил през 1843г. и живял до 1925г. Бил адвокат в продължение на петнадесет години, докато не решил да стане свещеник.

Един ден при него дошъл млад мъж и му казал, че иска колежанско образование, но финансово не е в състояние да се справи. Д-р Конуел решил, в този момент, че целта на живота му е, освен да бъде човек на расото - да прави именно това. Той решил да построи университет за непривилегировани, но заслужаващи студенти. Какво предизвикателство само! Трябвали му няколко милиона долара, за да построи университета. За Д-р Конуел, и за всеки човек с истинска цел в живота, нищо не можело да застане на пътя му към тази цел.

Няколко години преди тази случка, Д-р Конуел бил изключително заинтригуван от една истинска история - с нейната неостаряваща поука. Историята разказвала за един фермер, който живеел в Африка, и който, заради един посетител, започнал истински да се вълнува от търсенето на диаманти. Вече било открито изобилие от диаманти на африканския континент, и този фермер, който толкова се вдъхновил от идеята, че може да направи милиони долари от стойността на диамантите, продал фермата си и тръгнал по диамантената линия. Странствал по целия континент, а годините се изтъркулили, докато той все още продължавал да търси диамантите и богатството, които така и никога не намерил. Накрая бил напълно разорен, хвърлил се в една река и се удавил.

Междувременно новият собственик на неговата ферма намерил необикновено изглеждащ камък с размерите на селско яйце, и го поставил върху наметалото си, като вид любопитство. Един ден един посетител се отбил при него, а когато видял камъка, направо получил конвулсии. Казал на собственика на фермата, че този смешно изглеждащ камък върху наметалото му, е най-големия диамант, който някога бил откриван. Новият собственик на фермата казал: "По дяволите, че тя цялата ферма е покрита с тях" - и със сигурност имало достатъчно.

Фермата се оказало, че била Диамантената Мина Кимбърли...най-богатата мина, която света познава. Първоначалният собственик, буквално стоял върху "Диамантените Декари", до момента, в който не решил да продаде фермата си.

Д-р Конуел се поучил от тази история с фермера и продължил да учи и другите на тази поука. Всеки от нас се намира точно в центъра на нашите собствени "Диамантени Декари", ако само можехме да го осъзнаем и да развием земята, върху която стоим, преди да се оттеглим в търсене на по-зелени пасища. Д-р Конуел разказал тази история много пъти и привлякъл огромна публика. Разказал историята достатъчно пъти, за да събере парите, необходими му да започне строежа на колежа за непривилегированите, но заслужаващи студенти. В действителност, той събрал почти шест милиона долара, а университета, който основал, Университета "Темпъл" във Филаделфия, притежава поне десет колежа и още шест други училища.

Когато Доктор Ръсел Х. Конуел казвал, че всеки от нас стои върху своя собствен "Диамантен Декър", той наистина го мислел. Тази история не остарява...тя ще остане истинска завинаги...

Възможността не идва при нас просто ей-така - тя е там през цялото време - а ние просто трябва да я видим.

Ърл Найтингейл
1921-1989, Радио-Транскрипция от "Нашият Променящ Се Свят" 
Автор на "Най-Странната Тайна"

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС