"Тренирайте Мозъкът Си с Медитация" от Джон Ассараф

Медитацията, това е нещото, което ви дава контрол, върху вашите мозъчни вълни. Медитацията тренира мозъка ви, така че да бъдете способни да се фокусирате върху и да излъчвате съобщението с вашите цели и визия. Медитацията ви настройва по-добре към приемането на отговорите, инструментите и ресурсите, които са ви необходими, за да изпълните тази визия. Тя постига това, като развива капацитета ви да модулирате и регулирате различните честоти на излъчваните мозъчни вълни.

Четирите основни нива на мозъчните вълни могат да бъдат сравнени с четирите скорости на автомобила, с първа скорост 'бета', втора - 'алфа', трета - 'тета' и четвърта - 'делта'. Повечето от нас функционират на 'бета' скорост цял ден. Можете ли да си представите как карате тази спортна кола с часове на първа скорост, с педала до дупка? Разбира се, че не. И все пак в основни линии това е нещото, което повечето от нас си причиняват. Изгаряме системите си. Нищо чудно, че повечето от нас падат в жертва на свързаните със стреса заболявания. И не е чудно, че практикуването на медитация има толкова значимо и положително въздействие върху същите тези заболявания.

Не че 'бета' е лоша скорост; първа скорост притежава голяма сила. Това е скоростта, която използвате, когато тепърва започвате; тя има силата да придвижи колата от стоене към движение. А и първа скорост е страхотна за коварни условия, като гладък лед. Но да карате по този начин цял ден? Ще си изпържите предавките.

Щом веднъж сте задвижили колата, вие сте разбрали първоначалната информация, и искате да превключите на втора скорост. Когато го направите, се случва нещо уникално. Когато превключите колата си на втора предавка, колелата започват да се въртят по бързо, и колата ви се движи по-бързо, въпреки това обаче, двигателят ви се забавя.

Как е възможно такова нещо? Тя е на различна скорост. По-малко усилие от страна на двигателя. По-малко гориво, по-малко износване. По-малко стрес. По-малко сърдечни заболявания, по-малко удари, по-малко раздразнение, по-малко разочарование и гняв, по-малко депресия и тревожност - и вие ставате все по-завършени.

Това е и описание на вашия живот, когато често пренастройвате мозъка си с медитация. С медитация можете да постигнете яснота за това 'кой' и 'какво' сте в действителност. Можем да се настроим към по-фини сигнали и да избираме информацията, която има решаващо значение да ни помогне да постигнем своите цели, когато медитираме и избягваме от нашето трескаво темпо.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС