МОЯТА ПЕТЪЧНА ИСТОРИЯ

Животът Е Пътуването, А Не Крайната Дестинация

За много хора, щастието е точно зад ъгъла. Те просто трябва да получат своята степен, определена работа, промоция или повишение. Може би чакат да се оженят или да имат дете. Вероятно ще бъдат щастливи, когато се пенсионират.

Алфред Д'Суса каза: "Дълго време ми се струваше, че живота е на път да започне. Но винаги имаше някакви пречки по пътя, нещо все трябваше първо да бъде преодоляно, някаква недовършена работа, време за отслужване или дълг за плащане. После живота щеше да започне. Накрая ми просветна, че тези обстоятелства бяха моя живот." Джон Ленън го каза по друг начин: "Животът е това, което се случва, докато правите други планове."

Работата е там, че живота ни се случва в този момент. Ако искаме да получим удовлетворението и задоволството, което желаем, ние трябва да се научим да извличаме удоволствие и радост от всичко, което се случва на нас и около нас, защото тези изживявания са самата същност на нашия живот. Колкото сме по-съзнателни, че живота е пътуването, а не крайната дестинация, толкова по-вероятно е да извлечем най-доброто от него.

Затова, ако има неща, които желаете да направите, започнете да ги правите сега или приемете факта, че можете да бъдете щастливи, независимо дали ги правите или не.

Щастието не е просто зад ъгъла. То е сега или никога. Добрата новина е че разполагате с всичко необходимо да бъдете щастливи. Философите, поетите и учените са съгласни, че щастието не може да бъде постигнато с пари, престиж или власт. Щастието не е факт, а умствена нагласа. Всичко, което ви е необходимо е оптимизъм и благодарност.

Майкъл Джоузефсон

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС