“Визуализирайте и Очаквайте Успех" от Денис Уейтли

Проучванията ни върху хора, които са достигнали големите върхове показват, че без значение колко различни са характерите им, работните им навици, професиите и половете им, хората, които постигат велики неща в живота, са визуализирали и са очаквали успех през цялото време. Те са имали способността да обрисуват живо постиженията си и да се подсигурят за предстоящите препятствия, през които ще преминат.

За да визуализирате човека, който най-много искате да станете, отделете малко време тази седмица, в което да можете да създадете атмосфера предразполагаща към затвърждаване на мечтите на живота ви. Може да искате да бъдете близо до океана, или до езеро, или в парк, в градина или в гората. Или може просто да се отпуснете в удобно канапе или стол. Вкарайте се в настроение за визуализиране. Когато лявата половина на мозъка е тиха и релаксирана, тогава ума е най-възприемчив към творчески идеи. За да улесните това, може да искате да използвате успокояваща музика, за предпочитане бавна и вдъхновяваща, като например Бах, Хендел или Вивалди, ако харесвате класическа музика, или нежни, популярни инструментали от епични филми или музика с някакво друго настроение.

Щом веднъж сте достатъчно релаксирани и оптимистични, оставете съзнанието си да се фокусира върху човека, който наистина искате да станете. Визуализирайте бъдещето в две времеви рамки: 5 години от този момент нататък и 10 години от този момент нататък. Първо, обрисувайте един ден от живота си след пет години броено от този момент. Кой ще бъдете след пет години? Къде се намирате професионално и географски? Къде ходите в понеделник сутрин?

Какво правите, виждате, чувствате и мислите? Кои са хората около вас? С какво животът ви след пет години е по-различен от сега?

След това проектирайте напред десет години броено от днес. Представете си филм за живота си от това време. Кой го гледа с вас? Какви драматични моменти са изобразени в този филм? Какви лични триумфи са разкрити? Какви пречки са смело преодолени?

Не се притеснявайте! Целта на това упражнение е да зареди един визуализиращ софтуер във вашия ментален компютър. Точно както компютърът трябва да бъде конфигуриран да приема специфични материали, така и вашия ум трябва да бъде подготвен да приема реалността на вашия по-голям успех. Чрез въвеждането на положителни образи за постигане на целите, вие се подготвяте да превърнете тези цели в реалност.

Особено много обичам да визуализирам как ме представят на вечеря в моя чест. Може би това е Менторската Зала на Славата! Не се смейте! Случва се! Церемониалмайсторът се приближава до микрофона и прочита най-важните моменти в живота ми, добавяйки няколко проникновения за това кой съм аз всъщност. Какво би казал церемониалмайсторът, ако тази вечеря се провеждаше след десет години във ваша чест? Посветете една страница във вашия журнал, за да опишете нещата, които искате да бъдат казани за вас.

Тази визуализация ще ви постави на пътя, който води към вашето бъдещо 'аз', което толкова живо описвате днес!

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС