Велики БЕЗ Диплома?

Джон Д. Рокфелер

Основателят на Standard Oil и всеизвестен филантроп - Джон Д. Рокфелер, отпаднал от средното училище два месеца преди да се дипломира, предпочитайки да работи, като помощник-счетоводител в една фирма, с производствена комисионна от 50 цента на ден. По времето на смъртта му, личното му богатство наброявало повече от $1,5 милиарда.
_________________________________________________________
Саймън Кауъл

Английският музикален директор, телевизионен продуцент и журито с бодлив език на "Американски Идол" - Саймън Кауъл, не завършил дори 12-ти клас. Вместо това работел всякаква временна работа, докато баща му - директорът на EMI Music Publishing -- не го назначил на работа в пощенската стая на звукозаписната компания.
_________________________________________________________
Абрахам Линкълн

Единият от деветимата президенти, които не са ходили в колеж - Линкълн, се записал за кратки периоди от време в няколко училища в провинцията на Кентъки и Илинойс. Веднъж той заявил, че общото му време прекарано в училище, не се равнява общо дори и на една година. Той започнал да се учи сам на английска граматика на 23 годишна възраст, и винаги казвал, че съжалява, че не е получил по-официално образование.
_________________________________________________________
Майкъл Дж. Фокс
Носителят на Награда Емми и адвокат на Заболяването Паркинсон - актьорът Майкъл Дж. Фокс, се борел с общообразователните науки в  Централното Основно Училище Бърнаби в Канада и бил твърде нисък, за да може да се състезава в любимото си занимание - хокей на лед. Драмата била неговия отдушник, а на 15-годишна възраст той участва в канадския телевизионен сериал "Лео и аз."  На 18г. отпада от средното училище и се мести да живее в Лос Анджелес, където кариерата му излита до небесата почти незабавно.
_________________________________________________________
Шон Конъри
Носителят на Оскар, награден с рицарско звание от Кралица Елизабет II и наричан "най-великият жив Скот," - актьорът Шон Конъри, израстнал в бедност и отпаднал от средното училище, за да може да работи. Работил какво ли не и за кратко се присъединил към войската (от която бил освободен по медицински причини), което било последвано от работа зад кулисите в Кралският Театър през 1951г. Това го накарало да се заинтересува от актьорската дейност, да се занимава с бодибилдинг и да се явява на прослушвания за малки роли.
_________________________________________________________
Хали Бери
Актрисата Хали Бери, която очевидно изпъквала в средното училище, служела като  редактор на училищния вестник, президент на класа и главна мажоретка. Тя продължила напред и се записала в Общественият Колеж Куяхога в Кливланд, но фокусирала по-голямата част от вниманието си върху конкурсите за красота. Тя спечелила титлите за Мис Тийн за цяла Америка и Мис Охайо (и се класирала втора в Мис САЩ). В крайна сметка, тя започнала да натрупва малки актьорски роли и поставила началото на издигането си към звездите.
_________________________________________________________
Бен Афлек
Актьорът и сценарист - Бен Афлек, напуска Университета на Вермонт след първия семестър. По-късно отпада и от Окциденталният Колеж в преследване на актьорската професия, за да се превърне в един от най-скъпоплатените актьори на своето време.

________________________________________________________________
Майкъл Делл
Майкъл Делл - основателят и управителен директор на Dell, Inc., отпаднал от колежа на 19 годишна възраст. Той започнал първата си компютърна компания в колежанското  общежитие, използвайки по-късно печалбите от компанията и няколко семейни заема, за да се разрастне. През 2008г., Форбс поставя Майкъл Дел на №11 в класацията си за 400-те Най-Богати Американци. За 2009г. нетната му стойност е $12.3 милиарда.
_________________________________________________________
Стивън Спилбърг
Стивън Спилбърг е филмов режисьор и продуцент. На Спилбърг му бива отказано приемане във филмовото училище и отпада от Калифорнийският Щатски Университет в Лонг Бийч. Той става един от създателите на DreamWorks - едно от най-големите филмови студиа, продуцирали някои от най-печелившите филмови хитове и носещи Наградата на Академията филми. Спилбърг е класиран на №205 от Форбс през 2009г. в списъка на световните милиардери с нетна стойност от $3 милиарда. 
_________________________________________________________
Марк Цукерберг
Марк Цукерберг - основателят на социалния мрежов сайт Фейсбук и №785 от Световните Милиардери, е на №321 в списъка на Форбс за 400-те най-богати Американци. Роден през 1984г., нетната стойност на Марк била оценена на $1.5 милиарда през 2008г., и е най-младия човек, който някога се е появявал в милиардерските списъци на Форбс. Той развил Фейсбук на една лятна ваканция, след като заел пари от един от създателите на Paypal - Питър Тайл. През 2008г., Майкрософт плащат $240 милиона за 1.6% дял от Фейсбук, което ни кара да вярваме, че сайта се оценява на $15 милиарда.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС