УСПЕХ за Тинейджъри: Стъпка По Стъпка

Научете тинейджърът си да прави малки стъпки по пътя към по-големите цели.


от Дейвид Лий


Всяко постижение, голямо или малко, има своята първа стъпка. За много тинейджъри тази първа стъпка може да се окаже най-трудната за преодоляване. По-нататъчната задача може да изглежда твърде трудна. По-голямата цел изглежда твърде далеч. Но нито едно забележително постижение не се е случило от раз. Поемането на тази първа стъпка и чувството за постижение, което я съпровожда, може да бъдат точно нещото, от което тинейджърите се нуждаят, за да получат увереността, необходима им да постигнат своите цели.


Тинейджърите, също така, може да се колебаят да направят тази първа стъпка, защото чакат някакво щастливо стечение на обстоятелствата. Те чакат, надявайки се нещата да се случат за тях или просто да им се случат, вместо те самите да накарат нещата да се случат. Понякога това е защото виждат начина на живот на атлетите и шоумените, към които се стремят, но не виждат всички малки стъпки, които те са направили, за да достигнат този звезден статус.


Коб Бриант не се е събудил един ден с елитни баскетболни умения. Той е трябвало да ги развие през годините на тренировка, много преди да спечели първата си NBA типла. Той със сигурност притежава цял тон естествен талант, но въпреки това се е наложило да развие уменията си. Фокусът и тренировката му, ден след ден, с времето се превърнали в една обща смес, и го превърнали в един от най-добрите и най-реализирани баскетболисти на всички времена.


В УСПЕХ за Тинейджъри®, тинейджърът Джейкъб Суарес ни разказва как се е научил да разбива големите проекти на по-малки парченца. Той бил 'отлагач', често бързал да завърши домашното си в деня преди крайния срок. Един ден му било възложено да направи дизайна за една училищна театрална постановка.


"Трябваше да избера осветлението и да определя мащабите; Трябвапе да имам бюджет; Трябваше да имам костюми," - казва Джейкъб. "Имах два месеца да го завърша."


Той знаел, че не може да остави този проект настрана и да бърза да го завърши ден преди крайния срок. Затова си направил график с по-малки задачи, които да изпълни в идните два месеца. "Направих списък на всичко, от което се нуждаех, за да завърша проекта, а после написах и деня, до който трябваше да бъде завършен," - казва Джейкъб. "Ще направя един костюм този ден, а на следващия - ще поставя дизайна."


В началото изглеждало, като огромен проект, но Джейкъб си поставил цел и направил малки стъпки, за да го организира и завърши парче по парче. Трябвало да разчупи своя лош навик да отлага, но научил, че въпреки че някои цели са трудни за достигане, те стават много по-лесни за постигане, когато поравим малките, важни стъпки по пътя.


"В началото, да промениш поведението си и малките неща тук и там, изглежда като обезсърчаваща задача, но щом веднъж го разбиете на парчета, това ще ви направи много по-успешни в дългосрочен план." - казва Джейкъб, от свой собствен опит.


Погрижете се тинейджърът ви да знае, че първата стъпка е най-важната стъпка. Разбиването на задачата на по-малки стъпки, прави целите ви по-лесни за постигане. Именно малките стъпки и избора, който правите във времето, са нещото, което накрая  ще доведе до постигането на мечтите ви.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС