"10-те Най-Важни Минути във Вашия Ден" от Джак Канфийлд

Използване на Визуализацията за Впрягане 
на Силата на Вашия Подсъзнателен Ум

1-ви Януари по традиция е време за поставяне на цели. Но само след няколко седмици, много хора загубват своята мотивация и изоставят своите новогодишни решения.

Ако искате да се представите добре, въпреки условията, и не само да поддържате своя моментум, но също така и да увеличите шансовете си за успех, допълнете поставянето на целите си с визуализация.

Впрегнете Подсъзнанието Си

Визуализацията - или виждането на целта, като вече завършена, в окото на ума ви - е основна техника, използвана от най-успешните хора на света. Визуализацията е ефективна, защото впряга силата на вашето подсъзнание.

Когато визуализираме целите си като завършени, това създава конфликт в нашето подсъзнание между това, което  визуализираме, и това, което понастоящем имаме. Нашите умове са програмирани да се справят с такива конфликти, работейки за създаването на настояща реалност, която да съвпада с тази, която сме си представяли.

Визуализацията активира творческите сили на подсъзнателния ум, мотивирайки го да работи по-здраво за създаването на решения. Вие също така ще забележите нови нива на мотивация и ще се хванете да правите неща, които по принцип бихте избягвали, но това ще ви отведе по-близо до успеха.

Третитят начин, по който визуализацията тласка успеха нагоре, е като програмираме Ретикулярната Активираща Система (РАС), която служи като ментален филтър за 8-те милиона бита информация, които се излъчват в мозъците ни през цялото време.

РАС мисли в картинки, а не в думи. Ежедневната визуализация храни РАС със снимките, от които се нуждае, за да започне да филтрира информацията различно. В резултат на това, вашата РАС ще започне да обръща внимание на всичко, което може да ви помогне да постигнете своите цели - информацията, която иначе би била игнорирана.

Живейте в Този Момент

Въпреки че ежедневното практикуване на визуализацията е от жизнено значение, ние не е необходимо да прекарваме целия ден мислейки си за целите си, за да може тази техника да проработи. Всъщност, прекарването на твърде дълго време във визуализиране, може да открадне от вас нещо съществено - живеенето в този момент.

Дневните ритуали помагат да установите точния баланс между мисленето за бъдещето и живеенето в този момент. Започнете, като изберете време, през което ще преглеждате целите си и ще визуализирате вашия успех. В идеалният случай, правете това два пъти на ден - първото нещо сутрин и точно преди да заспите. Процесът типично ще отнеме 10 минути или по-малко.

Ако медитирате, правете визуализациите си веднага след медитацията. Задълбоченото състояние, достигнато по време на медитация усилва влиянието на визуализацията.

За най-голям ефект, четете целите и уверенията си на глас. След всяко едно от тях, затваряйте очите си и създавайте визуален образ на завършената цел в ума си.

За да умножите ефектите, добавете звук, аромати и вкусове. Най-важното е да добавите емоциите и телесните усещания, които бихте изпитвали, ако вече бяхте постигнали целта си. Изследванията показват, че образите и сцените, които са съпроводени със силна емоция, ще останат заключени в паметта ви завинаги. Колкото повече страст, вълнение и енергия натрупваме по време на визуализирането, толкова по-силни ще бъдат резултатите.

Щом веднъж визуализирате всяка цел, като завършена, време е да се освободите. Оставете целите си настрана, и прекарайте останалата част от вашия ден в настоящия момент.

Влезте в Настоящето Незабавно

Лесен начин незабавно да влезете в настоящето е като се фокусирате върху вашите телесни усещания. Невъзможно е да се фокусираме върху телата си и в същото време да бъдем в миналото или в бъдещето.

Примерно, фокусирайте се засега върху лявото си ходило. Какво чувствате? Обърнете внимание за минута върху усещането. После забележете какво чувствате в дясното си ходило, и прекарайте няколко момента наистина изпитвайки усещането. Ако бяхте способни да обърнете внимание на ходилата си, поздравления. Вие бяхте абсолютно в настоящето.

Ако през деня хващате ума си да плува към бъдещето, оставете настрана всякакви страхове или тревоги, които се надигнат. Пренастройте мислите си към това, как искате да изглежда бъдещето, когато го достигнете. После върнете съзнанието си обратно към момента.

Както се казва: "Днешният ден е подарък - затова се нарича настояще" (англ. Present - Подарък; Настояще). Използвайте визуализацията, за да постигнете целите си, но инвестирайте по-голямата част от времето си, наслаждавайки се на подаръка на днешния ден.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС