"Разберете Мозъка Си, За Да Използвате Визуализацията" от Джон Ассараф

Нека погледнем какво се случва с мозъка ви, когато визуализирате бъдещето. Мозъка ви е съставен от две части - съзнанието и подсъзнанието. Съзнателната част на мозъка ви е частта, с която сме запознати; съзнателният мозък се фокусира върху едно нещо в даден момент, каквото и да мислим е важно в този момент.


Подсъзнателният мозък не мисли по този начин. Подсъзнателният мозък вижда цялата картина за всичко, което се случва, наведнъж.
Подсъзнателният ви ум е наясно с притока от всичките ви възприятия, във всеки един момент.




Вашият съзнателен мозък...



  • Количеството информация, което вашия съзнателен мозък преработва, е около половината на едномилионната част на един процент от количеството, което вашия подсъзнателен мозък преработва.
  • Въпреки всичкия си блясък, подсъзнателния мозък има една главна слабост - не може да довежда нещата докрай.
  • Съзнателният мозък е невероятен в това да си представя нещата и да ги премисля, но стигне ли се до това нещата да бъдат реално свършени, той буквално граничи с безполезност.
  • Вашият съзнателен мозък е удивителен в даването на идеи, но е безполезен стане ли дума за реализирането им, защото лесно се разсейва. Средностатистическият човек променя фокуса си на всеки шест до 10 секунди.
  • Поставянето на цел е нещото, което съзнателния ви мозък може да направи.



Вашият подсъзнателен мозък...



  • Подсъзнателният мозък може да запаметява милиарди неща в отлична последователност, и то не само за няколко минути във времето, а за цял живот. Колко често може да бъде разсеяно? Никога.
  • Постигането на целта е нещото, което само подсъзнанието ви може да направи.



Затова, нека ви попитам, на коя част от мозъка си бихте искали да се доверите и да връчите мечтите си? Силата е във вашия подсъзнателен мозък.



  1. Напишете всеки сценарий, който пожелаете и разиграйте този филм във въображението си. Подсъзнанието ви ще го изгледа и ще си мисли, че е истински. Подсъзнателният ум е публика, която няма друг избор, освен да гледа предложените филми в главата ни. 
  2. Осъзнайте, че една единствена мисъл причинява измерими биологични промени - страшните фили карат сърцата ни да препускат, докато друго изображение може да накара биологичните сигнали да кажат на тялото ви да се отпусне.
  3. Комбинирайте историите, които майсторите за себе си, със силни емоции. Добрата история извиква силни ментални изображения, а тези изображения могат да създадат емоционален отговор, който е по-силен от това, което реално се случва в живота ни.
  4. Визуализирайте вашият идеален живот, за да преоформите вашето възприятие за реалността, и щом веднъж това се е случило, реалността се приспособява към това възприятие.

От това колко ефективно сте способни да преместите една идея от съзнанието си (въображението) във подсъзнанието си (вярата/действието) ще се реши вашия успех. Визуализацията е ключът в карането на нещата да се случат, защото вашия подсъзнателен ум незнае, че това което визуализирате е само във вашето въображение. Визуализирането и действието по вашия житейски сценарий може да промени посоката на вашия живот.


Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС