“Насрещни Ветрове" От Браян Трейси

Когато си поставяте нова посока или цел, точно както е и с излитането на самолета, вие ще имате идея както за времето, в което заминавате, така и за времето, в което пристигате. Ще си направите разписание и ще очаквате да пристигнете точно на време. Но веднага щом излетите ще изживеете това, което пилотите наричат "непредвидени насрещни ветрове". Ситуацията в живота ви е подобна. Веднага щом предприемете ново пътуване, вие също така ще изживеете и насрещните ветрове: всичко ще струва два пъти повече и ще отнеме три пъти повече време, отколкото сте предвидили. Трябва да пресметнете колко време ще ви бъде необходимо, за да постигнете определени етапи, а после да умножите това време по три, за да получите реалния времеви период, който се изисква.


Видове Насрещни Ветрове


Насрещните ветрове във вашия бизнес и личен живот ще дойдат от няколко източника. Вашият основен източник на насрещни ветрове ще бъдат другите хора. Те ще ви разочароват, ще ви измамят, ще ви предадат и ще се провалят да се впишат във вашите очаквания. Ще се окаже, че са некомпетентни или безразлични. Клиентите ви ще бъдат основен източник на насрещни ветрове. Когато започнете нещо ново и рисковано, ще се изумите колко е трудно първия път да намерите клиенти, които да купят продукта или услугата ви. Клиентите ви ще ви разочароват с това, че ще купуват по-малко от това, което сте очаквали, ще отнема повече време да купят нещо, отколкото сте очаквали, ще плащат по-бавно, отколкото сте очаквали, и ще се оплакват повече, отколкото сте очаквали. Помнете, че клиента винаги има право. Няма значение какво произвеждате вие. Има значение какво купуват хората.


Финансови Насрещни Ветрове


Една друга форма на насрещните ветрове, с които ще се срещнете, се занимава с парите. Някои хора ще ви кажат, че е лесно да направите всичките пари, които желаете, просто като мислите позитивно и си се представяте, като заможен човек. Всеки иска да повярва, че това е истина, и много хора прегръщат идеята за богатството без усилия, с цялото си сърце. Но това не включва хората, които действително са постигнали финансов успех. Хората, които са направили много пари, са научили от горчивия си опит, че единственото лесно нещо при парите, е да ги изгубите. Както казва японската поговорка: "Да направиш пари е като да копаеш с топлийка; да изгубиш пари е като да излееш вода върху пясъка."


Лични Насрещни Ветрове


Ще изживеете личните насрещни ветрове, когато изненадващо за вас, откриете, че ви липсват определени таланти, умения и знания, които са ви необходими, за да успеете. Може да откриете, че се справяте зле с управлението на времето или че ви липсва самодисциплина. Ще изглежда сякаш не можете да се фокусирате, да се концентрирате и да станете всеотдайни към вашите най-важни задачи. Ще си губите времето и ще се чувствате смазани от твърде многото неща за правене и прекалено малкото време, в които да ги направите. Може да ви липсват финансови, аналитични, маркетингови умения или умения в продаването. Може да незнаете как да планирате и организирате бизнеса си, как да рекламирате ефективно и да привлечете нови клиенти, или как да подготвите обещаващите клиенти да купуват от вас. За радост, това са все умения, които могат да се научат. Но началната точка в усвояването на тези основни умения е да признаете пред себе си, че се нуждаете от тях. След това започва и обучението.


Упражнение за Действие


Заради невероятният ви ум, вие можете да изучите всяко умение, което се налага да изучите, за да постигнете всяка цел, която си поставите. Не трябва никога да си позволявате да изоставате, защото ви липсва определено умение. Открийте какво умение ви е необходимо за да покачите качеството на вашия живот, а после се отдайте на това да го изучите.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС