Изправете се Пред Враговете Вътре в Себе си




Ние не се раждаме с кураж,но пък не се раждаме и със страх.Може би някои от страховете ни се носят от нашия собствен житейски опит, от това което някой ни е казал, от това което сме прочели във вестниците.Някои страхове са обосновани, като да вървите сами в лоша част от града в два часа посред нощ.Но след като веднъж се научим да избягваме тази ситуация,няма да се налага да живеем в страх от нея.

Страховете, дори и най-първичните, могат да разрушат тотално нашите амбиции.Страхът може да разруши нашите богатства.Страхът може да унищожи личните взаимоотношения.Страхът,оставен необуздан, може да унищожи живота ни.Страхът е един от многото врагове, които се спотайват в нас.Нека ви разкажа за други пет от враговете, пред които се изправяме вътре в себе си.

Първият враг, който трябва да унищожим, преди той да ни е унищожил е безразличието.
Каква трагична болест!
Някои ще кажат: "Ох, остави я да премине.Ще се оставя на течението."
Но ето един проблем с течението: не можем да потечем до върха на планината.

Вторият враг, пред който се изправяме е нерешителността.Нерешителността е крадецът на възможността и начинанието.Тя краде нашите шансове за по-добро бъдеще.Намерете си меч за този враг.

Третият враг е съмнението.Разбира се,има място за здравословен скептицизъм.Не трябва да вярваме на всичко.Но също така не можем и да оставяме съмнението да вземе властта.Много хора се съмняват в миналото, съмняват се в бъдещето, съмнявате се едни в други, съмняват се в правителството, съмняват се във възможностите и се съмняват в сгодните случаи.Още по-лошо, съмняват се в себе си.Казвам ви, съмнението ще унищожи живота ви и шансовете ви за успех.Ще изпразни както банковата ви сметка, така и вашето сърце.Съмнението е враг.Преследвайте го.Отървете се от него.

Четвъртият враг вътре в нас е безпокойството.Всички все за нещо трябва да се безпокоим.Не го оставяйте да ви надвие.Вместо това, нека ви алармира.Безпокойството може да бъде и полезно.Ако ви блъсне кола в Ню Йорк, а насреща идва такси, трябва да се притеснявате.Но не можете да отпуснете безпокойството, като побесняло куче, което ви притиска в ъгъла.Ето какво трябва да направите с вашите безпокойства:вие ги притиснете в ъгъла.Каквото и да иска да ви спипа, вие също трябва да го спипате. Каквото и да ви притиска, вие също трябва да го притиснете.

Петият вътрешен враг е свръх-предпазливостта.Това е боязливото приближаване към живота. Боязливостта не е качество (не и като смирението - те са различни); в действителност, може да бъде болест.Ако я пуснете да мине, тя ще ви надвие.Боязливите хора не получават повишение.Те не напредват и не израстват и не стават силни в търговията.Трябва да избегнете свръх-предпазливостта.
Преборете се с врага.Преборете се със страховете си.Изградете си смелост за да се преборите с това, което ви държи назад, с това което ви издърпва от целите и мечтите ви.Бъдете смели в живота си и в преследването на нещата, които искате, и човека, който желаете да станете.

Вижте също: "Промяната Започва С Избора" от Джим Рон>>>

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС