“РАБОТИ ЛИ ЖИВОТЪТ ВИ ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ВИЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА РАБОТИ?" от Джак Канфийлд

Когато нещата в света се случват така, че изглеждат далеч отвъд нашия индивидуален контрол, това може да бъде малко обезпокояващо.

Но не се отказвайте от целите и мечтите си, просто защото "времето не е добро"...вие все още можете да направите от 2011 - годината, в която откривате съвсем ново "вие", и всичко това, за нещо много по-добро!


Дори и в трудните времена, вие трябва да решите как да реагирате в определени условия, възможности и резултати - и в двата случая - добри и лоши.


Животът винаги ще бъде серия от избори и ВИЕ трябва да решите кое ще ви доведе близо до целите ви, и кое ще ви отдалечи от тях. Външните сили винаги ще бъдат част от уравнението, дори и в добрите времена, когато света върви нагоре.


Когато хората ме попитат за най-важната съставка за успеха, аз винаги споделям все същия отговор: осъзнаването на това, което ви кара да постигнете успеха, а после и осъзнаването на това, което спира вашия успех.


Понякога разпознаването на нещата, които НЕ работят във вашия живот, може да бъде болезнено, но въпреки това е МНОГО силен начин да оформите живота, който искате.


Не се опитвайте да ги рационализирате, да ги извинявате, или да ги скриете. Тогава е дори още по-важно да направите личен опис на нещата и да изхвърлите тези извинения, рационализации и скрити навици, които не ви служат добре. Тези неща ще ви държат настрана от живота, който искате да живеете. Нека ви дам няколко примера. Запитайте се дали някои от тези въпроси се отнасят за вас:


Желаете ли да бъдете активни, във форма, и силни? Тогава трябва да спрете да си търсите извинения за теглото си, избора ви на диета и липсата на упражнения.


Желаете ли да имате любяща връзка, базирана на приятелство и уважение? Тогава трябва да спрете да рационализирате защо вие и партньора ви не можете да комуникирате добре.


Желаете ли да прегръщате понеделничното утро и да се чувствате развълнувани, когато отивате на работа всеки ден? Тогава трябва да спрете да криете вашите истински страсти и да последвате това, което истински желаете да правите по ден и нощ.


Желаете ли да изгубите дълговете си завинаги? Тогава трябва да спрете да игнорирате навиците си на харчене и сериозно да се захванете със създаването на бюджет, който ще ви изкара от дълга, и ще ви позволи да достигнете финансова свобода.


Желаете ли да се чувствате по-свързани с хората в живота си, като децата си, приятелите и колегите? Тогава трябва да спрете да се оплаквате от лошите си взаимоотношения и да откриете защо не се чувствате свързани по начина, по който вие бихте желали да бъдете свързани.


Може да бъде трудно да се вгледате в тези неща, защото истината е че трябва да направите нещо за тях, за да ги накарате да проработят във вашия живот.


Ще трябва да кажете "НЕ" на втората чиния и на следващия десерт, и ще трябва да преминете през стъпките на действие, за да влезете във форма... Ще трябва да се изправите пред партньора си за полетата, върху които трябва да се поработи... Ще трябва да преодолеете страховете си за промяната на работата или професионалната пътека... Ще трябва да подрежете малко харчовете си и да станете малко по-умерени... Ще трябва да погледнете сериозно върху личните си взаимоотношения и навярно ще трябва да помислите върху собствените си недостатъци и слабости, за да изкажете своите нужди и притеснения.


Чисто и просто, ще трябва да направите нещо неудобно.


Успешните хора не си губят времето в отричане (или в оплакване, или в търсене на извинения по въпроса). Те се изправят лице в лице със ситуациите, като воини. Те се оглеждат за предупредителните знаци, откриват защо нещата не работят, и ги поправят - дори и когато поправянето изисква разрешаването на проблем, здрава работа, риск и определено ниво на несигурност.


Правилно е да идентифицирате проблема, дори и когато нямате никаква представа как да го разрешите още в този момент.


Първата стъпка е просто да разпознаете проблема, а после трябва да имате вяра, че ще го разрешите, отдавайки му голямо внимание. Така живеят успешните хора - в постоянен фокус върху целите, върху резултатите, върху разрешаването на проблема, и върху действията, които ги отвеждат до мястото, на което искат да бъдат.


Следват трите неща, които постоянно трябва да правете в преследване на целите и мечтите си, без значение дали са големи или малки:



  • Яснота: Поддържайте яснотата си за обратната връзка, която получавате от живота, и решете незабавно да се обърнете към ситуациите. Не поставяйте обратната връзка в бутилка, не я изхвърляйте настрана, и не я избягвайте, като купчина мръсно пране или камара неотворени сметки. Животът всеки ден ви казва неща. Направи това. Не прави това. Мисли за това. Изпробвай ме. Забрави това. Живеем в свят, който очевидно ни окуражава да живеем на автопилот. Успешните хора летят на ръчно управление всеки ден. Така трябва да направите и вие. Когато тези сигнали за обратна връзка се появят, заслушайте се в тях и ги използвайте, за да планирате следващата си стъпка.


  • Отдаване: Отдайте се да откриете защо нещата не работят и научете какво ще ги поправи. Щом веднъж започнете процеса, ще бъде много по-лесно да продължите. От бездействието не се ражда нищо плодотворно.


  • Вяра: Повярвайте, че промяната на ситуацията в крайна сметка ще ви донесе най-добрите резултати. Със сигурност ще се наложи да преминете през малко дискомфорт по време на промяната, и някои неочаквани или нежелани резултати, но но накрая вие ще бъдете триумф! 

Така че, готови ли сте да приемете нещата, които не работят?


Направете списък на нещата в живота ви, които работят срещу вашия успех, и попитайте как можете да подобрите ситуацията. Отдайте се да се заемете само с едно от тези неща и бъдете смели!


Ако се нуждаете от помощ, за да организирате тези "неща" в живота си, опитайте се да използвате следния списък с категории. Препоръчвам да помислите върху всяка една от тези 7 сфери и да се запитате, какво не работи във всяка една от тях, а после да измислите 3 потенциални решения.


1.) Финансови Цели, 2) Кариера/Бизнес Цели, 3.) Цели За Свободно Време/Време Със Семейството, 4.) Цели За Здраве/Външен Вид, 5.) Цели За Взаимоотношения, 6.) Цели За Личностно Израстване, 7.) Да Направите Разлика.


Запомнете, когато застанете лице в лице с това, което не работи, можете само да подобрите живота си!


Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС