“Изживейте Причината за Своя Живот” от Д-р Уейн Дайър

Значението на причината е на върха на пирамидата на самореализацията, създадена от Абрахам Мазлоу преди повече от 50 години. Посредством изследването си, Д-р Мазлоу открил, че тези, които се чувстват преизпълнени с причина, изживяват качестватата, които човечеството предлага. По време на многото години, които съм прекарал в полето на човешкото развитие, мотивация и духовно осъзнаване, това е темата, от която хората се интересуват, повече от всичко останало. Непрекъснато получавам въпроси, като: Как откривам своята причина? Съществува ли наистина такова нещо? Защо незная причината си за живот? Да бъдете във вашата причина, е нещото, което повечето самореализирали се хора постигат в тяхното житейско пътешествие. Но, много хора, не изпитват голямо усещане за своята причина, и дори може и да се съмняват, че имат някаква причина за живота си.

Самият факт на вашето съществуване, е индикатор, че имате причина. Ключовият въпрос за повечето от нас е: “Каква е моята причина?” Чувам този въпрос по толкова много и различни начини, колкото има хора, които се интересуват от това: Какво се очаква да направя? Трябва ли да стана архитект, цветар или ветеринар? Трябва ли да помагам на хората или да поправям автомобили? Трябва ли да имам семейство или трябва да бъда в джунглата, да спасявам шимпанзетата? Объркани сме от безкрайното количество възможности, които са на наше разположение, и се чудим дали правим правилното нещо. Настоявам да забравите тези въпроси. Движете се, вместо това, към мястото на вяра и доверие във вселенското съзнание, и запомнете, че сте произлезли от това съзнание, и че сте част от него през цялото време.

В отговор на въпроса ‘Какво трябва да правя с живота си?’, предполагам, че можете да направите само едно нещо с него, щом сте дошли в този живот без нищо и ще си отидете без нищо: Можете да го раздадете. Ще се чувствате най-свързани със своята причина, когато раздавате живота си, в услуга на другите. Когато давате на другите, на планетата си, и на своя Извор, вие сте в своята причина.Каквото и да изберете да правите, ако сте мотивирани да бъдете в услуга на другите, като съзнателно не се интересувате от резултата, вие ще се чувствате във вашата причина, без значение колко изобилие се носи обратно към вас.

Позволете си да бъдете в мястото на усещане, вътре във вас, където не се интересувате от професионалния избор или правенето на нещата, които ви е писано да правите. Когато сте в услуга на другите, или увеличавате добротата отвъд вашите собствени граници, вие ще се чувствате свързани с вашия Извор. Ще се чувствате щастливи и удовлетворени, знаейки че правите правилното нещо.

Аз изпитвам чувството на вътрешна завършеност и удовлетвореност, която ми казва, че съм в своята причина, четейки моята поща или слушайки коментарите, които толкова често чувам, когато вървя на летището или се храня в някой ресторант: "Вие променихте живота ми, Уейн Дайър. Вие бяхте там за мен, когато се чувствах изгубен."
Това е различно от получаването на хонорарно плащане или някоя страхотна рецензия, на която също се наслаждавам. Личното изразяване на благодарност, е това, което ме държи съзнателен, че съм в своята причина.
Извън това, с което съм избрал да се занимавам, аз се чувствам в своята причина по неизброимо много начини, на практика всеки ден. Когато оказвам помощ на някой, който има нужда; когато отделя един момент, за да развеселя някой намръщен работник в ресторанта или в магазина; когато накарам някое, иначе изоставено в количката си дете, да се засмее; и дори когато вдигна от земята хвърлен боклук и го поставя в кофата, се чувствам сякаш раздавам себе си, и по този начин се чувствам изпълнен с причина. Останете фокусирани върху даването и тогава, вашата причина ще ви открие.

Уейн У. Дайър, Доктор по Философия, е международно признат автор и оратор, в полето на личностното развитие. Той е автор на 30 книги, създал е множество аудио- и видео-програми, и се е появявал в хиляди телевизионни и радио шоу-програми. Неговата книга “Проявете Съдбата Си”, “Мъдростта на Вековете” , “Има Духовно Решение за Всеки Проблем”, и Бестселърите от Ню Йорк Таймс - “10 Тайни на Успеха и Вътрешния Мир”, “Силата на Намерението”, “Вдъхновението” и “Променете Мислите Си - Променете Живота Си”, всички те са учавствали като извънредни издания в Националната Публична Телевизия. Гледайте Д-р Уейн Дайър и в неговото най-ново участие във филма “Промяната”.

Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС