Промяната Започва С Избора (от Джим Рон)

Всеки ден, в който пожелаем, можем да дисциплинираме себе си да променим всичко.
Всеки ден, в който пожелаем, можем да отворим книгата, която ще отвори ума ни към ново знание.
Всеки ден, в който пожелаем, можем да започнем нова дейност.
Всеки ден, в който пожелаем, можем да започнем процесът на промяна на живота.
Можем да го направим незабавно, или следващата седмица, или следващия месец, или следващата година.


Също така можем и нищо да не направим. А ако идеята да се променим ни кара да се чувстваме неудобно, можем да останем такива, каквито сме. Можем да изберем Почивката, вместо Труда, Забавлението, вместо Обучението, Заблудата, вместо Истината, и Съмнението, вместо Увереността. Изборът е наш, за да го направим. Но докато проклинаме ефекта, ние продължаваме да подхранваме причината. Както Шекспир уникално е отбелязал: "Грешката не е в звездите, а в нас." Ние сме създали своите обстоятелства, посредством миналите си избори. Имаме както способността, така и отговорността да направим по-добър избор - започвайки днес. Тези, които търсят добрия живот, не се нуждаят от повече отговори или повече време, за да премислят нещата и да достигнат до по-добри заключения. Те се нуждаят от Истината. Нуждаят се от цялата Истина. И не се нуждаят от нищо друго, освен от Истината.


Не можем да позволим на нашите грешки в отсъждането, повтарящи се всеки ден, да ни поведат по неправилната пътека. Трябва да продължим да се връщаме към онези основи, които правят голямата разлика в това как работи нашия живот. И тогава трябва да направим онзи избор, който ще донесе живот, щастие и радост в нашия всекидневен живот.
И ако мога да съм толкова нескромен, че да предложа последния си съвет на този, който търси и има нужда да направи промяна в живота си: Ако не ви харесва какви са нещата, промете ги! Вие не сте дърво. Вие имате способността тотално да трансформирате всяка частица от живота си. А всичко това започва с вашата собствена сила на избора.
Направете избора Днес - да проектирате и изживеете най-страхотната година, която някога сте имали!


Джим Рон




Коментари

Популярни Публикации

ТАЙНАТА - С ЕСТЕР ХИКС И АБРАХАМ - ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!

Абрахам-Хикс - Към Родителите и Техните Деца + А Невинните Малки Деца?

НОВО!!! НОВО!!! НОВО!!! Поискай И Е Дадено си има Официална Страница!

АУДИО КНИГА - НАУКАТА НА ЛЮБОВТА - УОЛЪС Д. УОТЪЛС